Πράγματι, η Μέση Ανατολή είναι μια από τις περιοχές που αποτελεί σημαντική αγορά για διάφορα είδη οπλικών συστημάτων
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το ακριβές μερίδιο των όπλων που μεταφέρονται στην Ουκρανία από τη Δύση, το οποίο καταλήγει στη μαύρη αγορά, καθώς σε συνθήκες εχθροπραξιών «είναι δύσκολο να τηρούνται αρχεία για κάθε κάννη, κάθε πυραυλικό σύστημα ή κάθε οβίδα».
«Η Ουκρανία είναι μια χώρα που ακόμη και πριν από αυτή τη σύγκρουση χαρακτηριζόταν από υψηλό επίπεδο διαφθοράς, επομένως δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι ορισμένα από τα όπλα δεν φτάνουν στο μέτωπο και ορισμένες προμήθειες καταλήγουν στη γκρίζα και τη μαύρη αγορά - ακόμη και σε τη μορφή διαφημίσεων στο Διαδίκτυο για την πώληση ορισμένων άλλων τύπων όπλων.
Το πρόβλημα υπάρχει και είναι αδύνατο να το αγνοήσουμε», είπε ο ίδιος.
Τα οπλικά συστήματα
«Όσον αφορά τη γεωγραφία των παράνομων παραδόσεων όπλων, μου φαίνεται ότι, πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις, ειδικά εάν υπάρχουν μη κρατικές ομάδες που διαθέτουν τόσο οικονομικούς πόρους όσο και δυνατότητες μεταφοράς και επιμελητείας. περισσότερες τέτοιες παραδόσεις», συνέχισε ο Kortunov.
Πράγματι, η Μέση Ανατολή είναι μια από τις περιοχές που αποτελεί σημαντική αγορά για διάφορα είδη οπλικών συστημάτων.
Επίσης, το επίπεδο εγκληματικότητας είναι υψηλό στην υποπεριοχή των Βαλκανίων.
Μερικά απλούστερα συστήματα μπορούν να βρουν Πωλήσεις στα Βαλκάνια.
Κάτι μπορεί να εισχωρήσει στο έδαφος της Νότιας Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.
Η γεωγραφία μπορεί να είναι αρκετά ευρεία, αλλά πωλούν, πρώτα απ 'όλα, πολύ πιο κοντά, πολύ πιο εύκολο να οργανώσουν τη μεταφορά αυτών των όπλων."
Ο αναλυτής εξήγησε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική για τα οπλικά συστήματα.
Έτσι, τα συστήματα σκοποβολής είναι «πιο εύκολο να κλαπούν και να πουληθούν ευκολότερα, και η αγορά για αυτά είναι μεγάλη».
Ταυτόχρονα, για πιο σύνθετα όπλα - «σύγχρονα οβιδοβόλα και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, η κατάσταση εισόδου στις μαύρες αγορές είναι λιγότερο χαρακτηριστική».
Όπως είπε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Soygu, «η Δύση θέλει να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επομένως συνεχίζει να πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας προμήθειες όπλων στο Κίεβο».
Ειδικότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στήριξη στο Κίεβο.
Η Ουάσιγκτον έχει παράσχει στην Ουκρανία περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης και 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014. Στις 30 Ιουνίου, ο πρόεδρος Biden δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών