Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι είναι η ομάδα Tiger 21 που επενδύει στις μετοχές παγκοσμίως; - Ο ιδρυτής Sonnenfeldt, τα 1.200 μέλη και τα μετρητά

Τι είναι η ομάδα Tiger 21 που επενδύει στις μετοχές παγκοσμίως; - Ο ιδρυτής Sonnenfeldt, τα 1.200 μέλη και τα μετρητά

Οι μετοχές αποτελούν πλέον το 27% της συνολικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων των μελών

Τα μέλη του Tiger 21 – ενός δικτύου επιχειρηματιών και επενδυτών εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας – βάζουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στο χρηματιστήριο για πρώτη φορά.

Το Tiger 21 αποτελείται από 1.200 μέλη με σωρευτικά περιουσιακά στοιχεία 140 δισ. δολαρίων και τα άτομα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 20 εκατ. δολάρια σε ταμειακά διαθέσιμα για να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος του, Michael Sonnenfeldt, είπε ότι αν και τα ακίνητα ήταν ιστορικά ο πιο δημοφιλής προορισμός για τα χρήματα των μελών, βλέπουν τώρα κάποιες «πραγματικές ευκαιρίες» στα χρηματιστήρια.
Αυτό, εν μέρει, ώθησε τις δημόσιες μετοχές στην Νο. 1 θέση του Tiger 21 για πρώτη φορά από την ίδρυση του δικτύου.
Σύμφωνα με τον Sonnenfeldt τα μέλη δεν επικεντρώνονται στην επιλογή μετοχών ως επί το πλείστον, επομένως μεγάλο μέρος της επένδυσης σε μετοχές διοχετεύεται σε ETF (συναλλαγματικά αμοιβαία κεφάλαια) και index trackers, ενώ η τεχνολογία ήταν από τους πιο δημοφιλείς τομείς.
Οι μετοχές αποτελούν πλέον το 27% της συνολικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων των μελών.

Γιατί ένα αποκλειστικό δίκτυο υψηλής καθαρής αξίας υποστηρίζει τις μετοχές

«Έχουμε πολλά από τα FAANG που έχουν διορθώσει από πολύ υψηλότερες τιμές — πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη εκεί και προφανώς ένας από τους μεγάλους τομείς είναι η ενέργεια, όχι μόνο από την πλευρά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και πολύ αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε ο Sonnenfeldt.
«Ξέρουν ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό θέμα ίσως στην ανθρώπινη ιστορία και τραβάει πολύ την προσοχή τους».
Μετά από ένα θλιβερό πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και των φόβων για ύφεση, τα χρηματιστήρια πραγματοποίησαν ένα ράλι ανακούφισης τις τελευταίες εβδομάδες και έλαβαν περαιτέρω ώθηση αφού ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αποδείχθηκε ότι μειώθηκε τον Ιούλιο.
Πολλοί επενδυτές έχουν αυξήσει τα μετρητά τους για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή ύφεση.
Ο Sonnenfeldt είπε ότι η κατανομή μετρητών των μελών του Tiger 21 ήταν ιστορικά σταθερή στο ασυνήθιστα υψηλό 12%.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κυρίως «διατηρητές πλούτου» που έχουν πουλήσει επιχειρήσεις και ζουν με περίπου το 2% της καθαρής τους αξίας, και επομένως χρησιμοποιούν ταμειακά αποθέματα για να καλύψουν περίπου πέντε χρόνια δαπανών διαβίωσης, είπε.
Βραχυπρόθεσμα, το Tiger 21 σημείωσε ότι τα μέλη χρησιμοποιούν τα άφθονα μετρητά τους για να αναζητήσουν συμφωνίες για αντιστάθμιση πληθωρισμού.
«Αλλά θέλουν επίσης πόρους μόλις βρουν μια ευκαιρία.
Έτσι τα μετρητά τους στην πραγματικότητα μειώθηκαν από το 12% μόλις στο 11%.
Μπορεί να ακούγεται σαν μικρό ποσό, αλλά πιθανώς υποδηλώνει ότι τα μέλη είναι αρκετά ανοδικά μακροπρόθεσμα», είπε ο Sonnenfeldt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης