Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με διάταγμα Putin θα απονέμονται 16,8 χιλ. δολ. σε μητέρα 10 παιδιών!

tags :
Με διάταγμα Putin θα απονέμονται 16,8 χιλ. δολ. σε μητέρα 10 παιδιών!
Εν τω μεταξύ, και τα 10 παιδιά πρέπει να είναι ζωντανά, εκτός εάν πέθαναν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής, επίσημης ή δημόσιας υπηρεσίας ή σε τρομοκρατική επίθεση
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναβιώνει τον τιμητικό τίτλο της Σοβιετικής εποχής, αυτόν της «Μητέρας Ηρωίδα» για γυναίκες που έχουν 10 ή περισσότερα παιδιά, καθώς αντιμετωπίζει μείωση του πληθυσμού που έχει επιταχυνθεί από την εισβολή της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Vladimir Putin, ο τίτλος θα απονεμηθεί σε όσους «γεννήσουν και μεγαλώσουν» 10 Ρώσους πολίτες, με εφάπαξ ποσό 1 εκατομμυρίου ρωσικών ρουβλίων ($16.828) που θα λάβουν όταν το 10ο παιδί γίνει ενός έτους.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρόσθετα προσόντα.
Στα παιδιά πρέπει να έχει δοθεί το «κατάλληλο επίπεδο φροντίδας για την υγεία, την εκπαίδευση, τη σωματική, πνευματική και ηθική ανάπτυξη», η διαδικασία αξιολόγησης για το οποίο δεν προσδιορίζεται.
Εν τω μεταξύ, και τα 10 παιδιά πρέπει να είναι ζωντανά, εκτός εάν πέθαναν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής, επίσημης ή δημόσιας υπηρεσίας ή σε τρομοκρατική επίθεση.
Ο τίτλος «Μητέρα Ηρωίδα» καθιερώθηκε το 1944 και απονεμήθηκε μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Οι παραλήπτες θα λάβουν μετάλλιο ενός πεντάκτινου αστέρα, αναφέρει το διάταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης