Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatilov (Ρωσία): Δεν θα υπάρξει διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία - Καμία συνάντηση Putin – Zelensky

Gatilov (Ρωσία): Δεν θα υπάρξει διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία - Καμία συνάντηση Putin – Zelensky
Βρεθήκαμε κοντά σε συμφωνία για τη λήξη του πολέμου τον Απρίλιο είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως η Ρωσία δεν βλέπει κανένα περιθώριο διπλωματικής λύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία διατυπώνει ο Gennady Gatilov, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη.
Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Gatilov υπογραμμίζει πως η Μόσχα δεν βλέπει κάποια πιθανότητα διπλωματικής λύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμώντας πως αυτός θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα.
«Όχι δεν βλέπω καμία δυνατότητα για διπλωματικές επαφές.
Όσο μάλιστα συνεχίζεται η σύγκρουση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να υπάρξει διπλωματική λύση» επισημαίνει ο Gatilov, ο οποίος «παγώνει» κάθε αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τις εξαγωγές των σιτηρών.

Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ο ΟΗΕ

Όπως λέει ο ΟΗΕ έχει βυθιστεί στην «πολιτικοποίηση» λόγω του πολέμου και για αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως διαμεσολαβητής.
«Δεν έχουμε επαφές με τις δυτικές αντιπροσωπείες.
Από πλευράς πρωτοκόλλου δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλο.
Ιδιωτικά, δεν έχουμε επαφές, δυστυχώς.
Απλά δεν μιλάμε μεταξύ μας» υποστηρίζει ο Gatilov, υπογραμμίζοντας πως η παγκόσμια διπλωματία είναι στην χειρότερη κατάσταση της εδώ και 50 χρόνια.
«Ο κόσμος έχει αλλάξει και τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ποτέ ξανά όπως ήταν» υπογραμμίζει ο Ρώσος διπλωμάτης.

Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία τον Απρίλιο

Όπως λέει, η αποτυχία επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο εξοπλισμό της Ουκρανίας με δυτικά όπλα, «σημαίνει ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί πόσο ακόμα θα διαρκέσει η σύγκρουση.
«Και όπως λένε, θα πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» αναφέρει ο Gatilov, επισημαίνοντας πως Μόσχα και Κίεβο έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία τον περασμένο Απρίλιο στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Τουρκία.
«Ήταν ατυχές που ο ΟΗΕ δεν διαδραμάτισε μεγαλύτερο ρόλο.
Πιστεύω ότι η συμφωνία για τα σιτηρά είναι το μόνο παράδειγμα, στο οποίο είχαν μεγαλύτερο ρόλο στην προσπάθεια να μεσολαβήσουν» λέει ο Gatilov.

Πυρά στη Δύση

Επιπλέον, κατηγορεί τη Δύση ότι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην Ουκρανίας ως μέσο πίεσης στη Ρωσία, ως «εργαλείο» για την απομονώσουν και να δυσχεράνουν την οικονομική και πολιτική της θέση στην παγκόσμια σκηνή.
«Δεν ενδιαφέρονται για τον λαό της Ουκρανίας, για τους Ουκρανούς στρατιώτες» αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος χαιρετίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση.

Καμία συνάντηση Putin – Zelensky

Ωστόσο ο Gatilov αναφέρει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνάντηση των προέδρων Putin και Zelensky, καθώς όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει καμία «πολιτική πλατφόρμα για μια τέτοια συνάντηση».
Επιπλέον, κατηγορεί το Κίεβο για «ξεκάθαρη πρόκληση» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhzhia, το οποίο ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες κατηγορούνται από τη Δύση ότι το χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» για να εξαπολύουν επιθέσεις κατά των Ουκρανών.
«Τα ρωσικά στρατεύματα απλώς το φυλάνε.
Απλά το προστατεύουν.
Γιατί να το βομβαρδίσουμε;» διερωτάται ο Gatilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης