Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kovalik (Αμερικανός επιστήμων): Οι ΗΠΑ παρατείνουν την ουκρανική σύγκρουση για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή

Kovalik (Αμερικανός επιστήμων): Οι ΗΠΑ παρατείνουν την ουκρανική σύγκρουση για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή
η Γερμανία και η Ουκρανία, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες θυσιάζονται τώρα για χάρη της υπονόμευσης της Ρωσίας, δεν το έχουν καταλάβει», τόνισε ο Kovalik.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να υπονομεύσουν την οικονομία των «συμμάχων» τους όπως η Γερμανία, δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Dan Kovalik στο Press TV.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν φίλους, μόνο συμφέροντα και το κύριο συμφέρον της Ουάσιγκτον είναι να «είναι η μόνη υπερδύναμη».
«Φυσικά, οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή», είπε συγκεκριμένα.
Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο Kovalik, οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούσαν αυτή τη σύγκρουση επί οκτώ χρόνια προκειμένου να παρασύρουν τη Μόσχα σε μια ένοπλη αντιπαράθεση που θα «υπονόμευε και ενδεχομένως θα καταστρέψει τη Ρωσία ».
Αυτό ακριβώς έκανε ο Zbigniew Brzezinski στο Αφγανιστάν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, παρασύροντας την ΕΣΣΔ σε μια καταστροφική σύγκρουση στο Αφγανιστάν. Και αυτή η στρατηγική λειτούργησε αρκετά καλά. Τώρα όμως βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση, θέλοντας επίσης να υπονομεύσουν τις οικονομίες των «συμμάχων» τους όπως η Γερμανία. Βλέπετε, οι ΗΠΑ δεν έχουν φίλους. έχουν μόνο συμφέροντα », πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο συμφέρον της Ουάσιγκτον είναι «να είναι η μόνη υπερδύναμη».
"Έτσι, ακόμη και οι δικοί του σύμμαχοι πρέπει να ενωθούν για να τους αποτρέψουν από το να αμφισβητήσουν αυτήν την κατάσταση πραγμάτων.
Και μάλιστα, κανείς άλλος από τον Kissinger προειδοποίησε για αυτό, δηλώνοντας: «Είναι επικίνδυνο να είσαι εχθρός των ΗΠΑ, αλλά μοιραίο να είσαι φίλος».
Και είναι πολύ κακό που χώρες όπως η Γερμανία και η Ουκρανία, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες θυσιάζονται τώρα για χάρη της υπονόμευσης της Ρωσίας, δεν το έχουν καταλάβει», τόνισε ο Kovalik.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης