Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρεσβεία ΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες: Εγκαταλείψτε την Ουκρανία άμεσα

Πρεσβεία ΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες: Εγκαταλείψτε την Ουκρανία άμεσα
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την Ουκρανία…

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.
«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την Ουκρανία χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς εδάφους, εάν είναι ασφαλές να το πράξουν», ανέφερε ο ιστότοπος της πρεσβείας σε ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό το μέτρο λαμβάνεται σε σχέση με τη φερόμενη πιθανή απειλή ρωσικών επιδρομών «σε μη στρατιωτικές υποδομές και κυβερνητικούς θεσμούς στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες».
Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί «αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας», για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που είναι υπεύθυνοι για «αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων» στο Donbass.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις χτυπούν μόνο τη στρατιωτική υποδομή και τα ουκρανικά στρατεύματα και, από τις 25 Μαρτίου, έχουν ολοκληρώσει τα κύρια καθήκοντα του πρώτου σταδίου - έχουν μειώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό της Ουκρανίας.
Απώτερος στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με τον ανώτατο διοικητή, είναι «η απελευθέρωση του Donbass και η δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης