Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σπαζοκεφαλιά» για την Βρετανία το πως η Ρωσία θα αυξήσει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της

«Σπαζοκεφαλιά» για την Βρετανία το πως η Ρωσία θα αυξήσει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της
Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας είναι απίθανο να αυξήσει σημαντικά τη μαχητική της δύναμη στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε σήμερα 28/8 ότι δεν είναι ακόμη σαφές πώς η Ρωσία θα επιτύχει την εξαγγελθείσα μεγάλη αύξηση των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά η ενίσχυση είναι απίθανο να αυξήσει σημαντικά τη μαχητική της δύναμη στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα την περασμένη εβδομάδα για την αύξηση του μεγέθους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε 2,04 εκατομμύρια από 1,9 εκατομμύρια, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται στον έβδομο μήνα του.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σε τακτική ενημέρωση για τον πόλεμο ότι δεν είναι σαφές αν αυτό θα επιτευχθεί με την πρόσληψη περισσότερων εθελοντών ή με την αύξηση της επιστράτευσης.
Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο στην Ουκρανία, δεδομένου ότι "η Ρωσία έχει χάσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, πολύ λίγοι νέοι συμβασιούχοι στρατιώτες στρατολογούνται και οι στρατεύσιμοι δεν είναι τεχνικά υποχρεωμένοι να υπηρετούν εκτός ρωσικού εδάφους", ανέφερε το υπουργείο στο Twitter.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης