Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλος ένας Ρώσος νεκρός, υπό μυστηριώδεις συνθήκες - Προσωπική επιλογή Putin στην Far East and Arctic Development

Άλλος ένας Ρώσος νεκρός, υπό μυστηριώδεις συνθήκες - Προσωπική επιλογή Putin στην Far East and Arctic Development
Ο θάνατος του Pechorin είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από ανεξήγητους ή πρόωρους θανάτους Ρώσων μεγιστάνων που συνδέονται με την ενεργειακή βιομηχανία τους τελευταίους μήνες
Λιγότερο από δύο εβδομάδες από τότε που ο Ravil Maganov, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil, πέθανε μετά από πτώση από παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα, ένας άλλος Ρώσος, στέλεχος ενέργειας, βρέθηκε νεκρός υπό μυστηριώδεις συνθήκες.
Ο 39χρονος Ivan Pechorin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Far East and Arctic Development Corporation του Putin, έπεσε από την πλευρά ενός σκάφους ενώ έπλεε στα νερά κοντά στο νησί Russky στο ακρωτήριο Ignatiev, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.
Για δύο ημέρες, οι διασώστες έψαχναν για έναν άνδρα στη θάλασσα κοντά στην ακτογραμμή - ο οποίος τελικά βρέθηκε νεκρός.
"Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου μας, Διευθύνοντος Συμβούλου για την αεροπορική βιομηχανία της Far East and Arctic Development Corporation, Ivan Pechorin.
Ο θάνατος του Ivan είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για φίλους και συναδέλφους, μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», δήλωσαν εκπρόσωποι της Development Corporation.

Προσωπική επιλογή του Putin

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της The Mirror στη Ρωσία, επιλέχθηκε προσωπικά από τον Putin για τον ρόλο του και χαρακτηρίστηκε από το Newsweek ως ο «άνθρωπος κλειδί» του Ρώσου προέδρου στην περιοχή.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο θάνατος του Pechorin έρχεται λίγους μήνες αφότου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Igor Nosov, 43 ετών, πέθανε επίσης ξαφνικά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες από εγκεφαλικό.
Ο θάνατος του Pechorin είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από ανεξήγητους ή πρόωρους θανάτους Ρώσων μεγιστάνων που συνδέονται με την ενεργειακή βιομηχανία τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης