Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Νew York Times: Οι Ουκρανοί και όχι οι Ρώσοι πίσω από την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Αποκάλυψη Νew York Times: Οι Ουκρανοί και όχι οι Ρώσοι πίσω από την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Το εργοστάσιο στη Zaporizhia αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο με την υποστήριξη και φυσικά βοήθεια των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, στα πεδία μάχης της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας στη πρώτη γραμμή της μάχης Ουκρανούς στρατιώτες.
Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με τις πληροφορίες που έρχονται απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις ΗΠΑ να αποκαλύπτουν πράγματα που μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά ουδείς είχε μιλήσει ανοιχτά.
Ποιά είναι αυτά; Μα φυσικά το γεγονός ότι αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται, σύμφωνα με τους New York Times , παραδέχθηκαν, ότι τα εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας στη Zaporizhia έχουν εκτοξευθεί εναντίον του εργοστασίου από την κυβέρνηση της Ουκρανίας και όχι από την κυβέρνηση της Ρωσίας!

Το εργοστάσιο της Zaporizhia και ο σκοπός της Ουκρανικής επίθεσης

Το εργοστάσιο στη Zaporizhia αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο με την υποστήριξη και φυσικά βοήθεια των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, στα πεδία μάχης της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας στη πρώτη γραμμή της μάχης Ουκρανούς στρατιώτες.
Από την άλλη πλευρά, η Zaporizhzhia είναι μια πόλη στην Ουκρανία που βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία και η στρατηγική της Ουκρανίας είναι να καταστρέψει την ικανότητα λειτουργίας του εργοστασίου, έτσι ώστε οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία να μην μπορούν πλέον να επωφελούνται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυτού του εργοστασίου. 
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καταλήξει σε αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τους New York Times σε μια έκθεση 1.600 λέξεων που δημοσίευσαν οι Τimes  στις 13 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Η κρίσιμη στιγμή πίσω από την ταχεία πρόοδο της Ουκρανίας» , στην οποία ανέφερε ότι, «Τελικά, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν, πως η μακροπρόθεσμη επιτυχία τους απαιτεί πρόοδο στους αρχικούς στόχους της απορριφθείσας στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένης της ανακατάληψης του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhia, της αποκοπής των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη και της ώθησης των ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα πίσω από τον ποταμό Dnipro, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι εκείνη τη περίοδο.

Ο έλεγχος από τον ΔΟΑΕ

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τους New York Times όταν οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ έφτασαν στο εργοστάσιο την 1η Σεπτεμβρίου , μετά από μια μακρά περίοδο προσπαθειών να φτάσουν εκεί για να το επιθεωρήσουν, και με πολλά προβλήματα πρόσβασης από την Ουκρανική κυβέρνηση, άρχισαν να παραδίδουν εκθέσεις σχετικά με το τι βρήκαν στο εργοστάσιο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές εκτόξευε αυτές τις βόμβες στο εργοστάσιο. Ακόμη και όταν ο ΔΟΑΕ είχε τίτλο στις 9 Σεπτεμβρίου «Δήλωση του Γενικού Διευθυντή σχετικά με τη σοβαρή κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya της Ουκρανίας», και ανέφερε, ότι η ικανότητα του εργοστασίου να λειτουργεί «έχει καταστραφεί από τον βομβαρδισμό του μεταγωγέα στο θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης, οδηγώντας σε πλήρη διακοπή ρεύματος» σε ολόκληρη την περιοχή και ότι «Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν μπορεί να σταθεί.» και έκλεισε λέγοντας ότι «καλούν επειγόντως την άμεση διακοπή όλων των βομβαρδισμών σε ολόκληρη την περιοχή», δεν έγινε καμία αναφορά για το ποια από τις δύο πλευρές επιτέθηκε με εκρηκτικά στο εργοστάσιο για να το απενεργοποιήσει, και ποια από τις δύο πλευρές επιχείρησε να προστατεύσει το εργοστάσιο.

Το σχέδιο των ΗΠΑ

Συνεχίζοντας οι New York Times υπογραμμίζουν, πως αν και τίποτα από αυτή την άποψη δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί επίσημο, ή ουδέτερο, τουλάχιστον, υπάρχει μια δήλωση στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, που προέρχεται από «αμερικανούς αξιωματούχους», υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει και πως ο «βομβαρδισμός» του εργοστασίου είναι ένα σημαντικό μέρος του κοινού γενικού σχεδίου ΗΠΑ-Ουκρανίας για να νικήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Αποτελεί μέρος του ίδιου γενικού σχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, και το οποίο περιελάμβανε επίσης την πρόσφατη επιτυχή ανακατάληψη από την Ουκρανία εδαφικών εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία κοντά στη μεγάλη ουκρανική πόλη Kharkov, της οποίας περιλαμβάνεται και η ανακατάληψη της πόλης από την Ουκρανία. Και οι δύο επιχειρήσεις - ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και η ανακατάληψη αυτής της γης κοντά στο Χάρκοβο - ήταν μέρη αυτού του γενικού σχεδίου, σύμφωνα με τους New York Times .

Άρχισαν να μιλάνε οι Ουκρανοί

Συνεχίζοντας η εφημερίδα επισημαίνει, ότι οι ουκρανοί αξιωματούχοι ήταν απρόθυμοι για αρκετό καιρό να μοιραστούν λεπτομέρειες για τα σχέδιά τους, και πως οι Ουκρανοί διοικητές άρχισαν να ανοίγονται περισσότερο σε Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και να ζητούν συμβουλές.
Ο J.Salivan, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, και ο A. Yermak , κορυφαίος σύμβουλος του Zelenski, μίλησαν πολλές φορές για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διοίκησης.
Ο στρατηγός Mark A. Milley, ο πρόεδρος του Κοινού Επιτελείου Επιτελείου, και ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες της Ουκρανίας συζητούσαν τακτικά τις πληροφορίες και τη στρατιωτική υποστήριξη.
Τέλος, και στο Κίεβο, Ουκρανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι να εργάζονται μαζί, ενώ και ο στρατηγός Garrick Harmon, άρχισε να έχει καθημερινές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματικούς της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης