Διεθνή

Γερμανία: Από εξάντληση υποφέρουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών

Γερμανία: Από εξάντληση υποφέρουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών
Ερωτώμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επιπλέον τμήματος Ενέργειας, Ασφάλειας και Σταθεροποίησης της Οικονομίας.
Σχετικά Άρθρα
Από εξάντληση, σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn-out) και εμβοές στα αυτιά υποφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομίας λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας τους, δήλωσε σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck και ζήτησε κατανόηση για τους συνεργάτες του.
«Οι άνθρωποι πρέπει κάποια στιγμή να φάνε και να κοιμηθούν.
Δεν είναι ανοησίες αυτό για το οποίο μιλάω.
Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν.
Έχουν burn-out, παθαίνουν εμβοές. Δεν αντέχουν άλλο!», δήλωσε ο κ. Habeck σε συνέδριο της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας και εξήγησε ότι είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που γράφουν τους νόμους, καθώς έτσι είναι δομημένο το υπουργείο.
Αιτιολογώντας κάποιες καθυστερήσεις που καταλογίζονται στο υπουργείο του, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «δεν είναι επειδή οι άνθρωποι κοιμούνται, αλλά επειδή υπάρχουν και φυσικά όρια». Επιπλέον, δήλωσε, υπάρχουν ολοένα και πιο περίπλοκες διαδικασίες, ιδίως σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
«Δεν ζητώ χειροκρότημα, αλλά δεν είναι ότι κάποιος γράφει ένα σχέδιο νόμου και αυτό ήταν», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος σχετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε ότι ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επιπλέον τμήματος Ενέργειας, Ασφάλειας και Σταθεροποίησης της Οικονομίας, το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του υπουργείου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης