Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Τα Ηνωμένα Έθνη πενταπλασίασαν το ποσό για ανθρωπιστική βοήθεια που ζητούν για το Πακιστάν σε 816 εκατ. δολάρια από τα 160 εκατ. δολάρια, καθώς η αύξηση των υδατογενών ασθενειών και ο φόβος για επιδείνωση της πείνας αποτελούν νέους κίνδυνους ύστερα από εβδομάδες πρωτοφανών πλημμυρών που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.
«Δεν έχουμε άλλο περιθώριο για να προσφέρουμε στήριξη στην οικονομία μας»,δήλωσε η υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, μιλώντας σε συνέδριο στη Γενεύη με αντικείμενο τη συγκέντρωση βοήθειας για το Πακιστάν.
Η υπουργός κάλεσε τον ανεπτυγμένο κόσμο να επιταχύνει τη χρηματοδότηση για την καταστροφή που συνεχίζει να επιτελείται στη χώρα της και που, σύμφωνα με την ίδια, δεν έχει προηγούμενο με βάση τα γνωστά ιστορικά δεδομένα.
Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε η υπουργός.
Ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων του Πακιστάν δήλωσε στη συνάντηση αυτή ότι θα χρειαστούν «χρόνια και χρόνια» για την ανοικοδόμηση και για την αποκατάσταση εκατομμυρίων ανθρώπων των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.
Οι πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις σε περίοδο μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων, είχαν ως αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις της χώρας να βρεθούν κάτω από το νερό, ενώ σχεδόν 1.700 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.
Η καταστροφή έχει επηρεάσει 33 εκατ. ανθρώπους από έναν συνολικό πληθυσμό 220 εκατ. κατοίκων και έχει προκαλέσει καταστροφές που η κυβέρνηση εκτιμά στα 30 δισεκ. δολάρια καθώς τα νερά σάρωσαν καλλιέργειες, δρόμους, γέφυρες, σπίτια, σχολεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών