Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Wall - Aπώλειες 1% με το βλέμμα στην κάλπη - Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Nasdaq

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Wall - Aπώλειες 1%  με το βλέμμα στην κάλπη - Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Nasdaq
Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή, η συνεδρίαση της Wall, λόγω κυρίως της νευρικότητας των επενδυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα των επικείμενων προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Επομένως, το καλύτερο του αναμενόμενου, ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ δεν κατάφερε να μετριάσει τις απώλειες....
Μεγάλες απώλειες για τον κλάδο των πρώτων υλών και της ενέργειας.
Παράλληλα, ο Dow έκλεισε στο -1,05% και στις 13.093 μονάδες. Ο S&P 500 τερμάτισε στο -0,94% και στις 1.414 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο -1,26% στις 2.982 μονάδες.
Άλμα +9,52%, στα 2,30 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 2,24 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,37 δολάρια το υψηλό.
Για την εβδομάδα, ο Dow και ο Nasdaq  έκλεισαν με πτώση -0,11% και -0,19% αντίστοιχα. Άνοδος +0,16% στην εβδομάδα για τον S&P 500.
Νωρίτερα, περισσότερες των εκτιμήσεων ήταν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, εκτός γεωργικού τομέα, ωστόσο ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε οριακά στο 7,9% έναντι 7,8%. Oι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανάμεναν τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας και τον δείκτη ανεργίας στο 7,9%. Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο, αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 148.000 έναντι 114.000, ενώ του Αυγούστου στις 192.000 έναντι 142.000. Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, μπορεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες να έχουν αυξηθεί οι προσλήψεις, ωστόσο η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Παράλληλα, αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, αντιστρέφοντας τελείως την πτώση του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν 4,8% στα 475,39 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο, με το ταχύτερο ρυθμό του τελευταίου ενάμισι έτους. Οι οικονομολόγοι του MarketWatch προέβλεπαν αύξηση 4,7%. Η αύξηση, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2011, προκλήθηκε από την αυξημένη ζήτηση αεροσκαφών, ενώ εξαιρουμένων των παραγγελιών στον κλάδο των μεταφορών, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν 1,4%.
Επίσης, «η πρόοδος είναι δύσκολη. Η αλλαγή μπορεί να είναι αργή», παραδέχτηκε ο Barack Obama, που διεκδικεί μία δεύτερη προεδρική θητεία.
Ο Obama, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία με ένα σύνθημα ελπίδας, καλείται να υπερασπισθεί έναν απολογισμό έργου που έχει απογοητεύσει ορισμένους ψηφοφόρους, αλλά και να συνεχίσει να ενσαρκώνει την αλλαγή.
Την ίδια στιγμή, o Mitt Romney τον κατηγορεί ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του να ενώσει τους Αμερικανούς και κυρίως να επιτύχει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. «Εάν θέλετε να συνεχίσετε να πιστεύετε στο όραμα αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουμε στην καρδιά μας, η αλλαγή θα έρθει», συμπλήρωσε o Obama, την ώρα που τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων καταγράφουν την απογοήτευση των ψηφοφόρων έπειτα από τέσσερα χρόνια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης από τη δεκαετία του 1930. Ο Barack Obama βεβαιώνει ότι διατηρεί την ιερή φλόγα, παρά την κακή του επίδοση κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Romney, η οποία ήγειρε ερωτηματικά για την μαχητικότητα ενός πολιτικού ηγέτη που δεν τον αφορούν οι ίντριγκες της Ουάσινγκτον ούτε οι φλυαρίες των τηλεοπτικών δικτύων διαρκούς ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης