Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η ΕΕ συνέλεξε «επαρκή στοιχεία» για τη χρήση ιρανικών drones κατά της Ουκρανίας - Προ των πυλών οι κυρώσεις

Κομισιόν: Η ΕΕ συνέλεξε «επαρκή στοιχεία» για τη χρήση ιρανικών drones κατά της Ουκρανίας - Προ των πυλών οι κυρώσεις
Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 17/10/22 υπήρξε ευρεία πολιτική συναίνεση ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει γρήγορα. κατά του Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Η ΕΕ έχει συλλέξει «επαρκή στοιχεία» σχετικά με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής από τη Ρωσία, εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Labila Mashrali.
Ερωτηθείσα αν η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ της 17ης Οκτωβρίου υπήρξε ευρεία πολιτική συναίνεση ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει γρήγορα.
«Tώρα που έχουμε συλλέξει επαρκή στοιχεία, εργαζόμαστε για μια σαφή, ταχεία και σταθερή ευρωπαϊκή απάντηση», τόνισε.
Σημείωσε, επίσης, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell και οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες αναφορές για επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία με ιρανικά drones - ένα θέμα το οποίο συζήτησαν με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytri Kuleba.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησε την επιβολή κυρώσεων κατά 11 προσώπων και 4 οντοτήτων στο Ιράν για το θάνατο της Mahsa Amini και τις βίαιες καταστολές ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης