Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα αυξήσουν την παραγωγή MLRS HIMARS σε 96 εγκαταστάσεις ετησίως

tags :
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα αυξήσουν την παραγωγή MLRS HIMARS σε 96 εγκαταστάσεις ετησίως
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lockheed Martin, Jim Tyclet, η εταιρεία έχει ήδη χρηματοδοτήσει μια αύξηση της παραγωγής της HIMARS σε 96 μονάδες ετησίως

Η Lockheed Martin Corporation ετοιμάζεται να αυξήσει τον αριθμό των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS που παράγονται ετησίως από 60 σε 96 εκτοξευτές εν μέσω "σημαντικού ενδιαφέροντος" από ξένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και του αμερικανικού στρατού, ανέφερε η αμερικανική στρατιωτική έκδοση Breaking Defense.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lockheed Martin, Jim Tyclet, η εταιρεία έχει ήδη χρηματοδοτήσει μια αύξηση της παραγωγής της HIMARS σε 96 μονάδες ετησίως. 
«Χρηματοδοτήσαμε το έργο 65 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων για να μειώσουμε τον χρόνο παραγωγής, αν και αυτό έγινε χωρίς σύμβαση», είπε ο Tyclet, σημειώνοντας ότι το κόστος της εταιρείας θα επιστραφεί τελικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο στρατός των ΗΠΑ το καλοκαίρι ζήτησε αύξηση της παραγωγής των εγκαταστάσεων HIMARS στις 96 μονάδες ετησίως.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με 38 εγκαταστάσεις HIMARS. Από αυτές, 20 μονάδες που έχουν ληφθεί από αποθήκες βρίσκονται ήδη σε ουκρανικό έδαφος. Άλλα 18 θα παραδοθούν στο μέλλον, ωστόσο, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν έχουν ακόμη παραχθεί. Και αυτό μπορεί να διαρκέσει πολύ, επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης