Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσπιστία αλλά και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ΗΠΑ - Ρωσίας: Και δεύτερη συνομιλία Shoigu – Austin μέσα σε τρεις μέρες

Δυσπιστία αλλά και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ΗΠΑ - Ρωσίας: Και δεύτερη συνομιλία Shoigu – Austin μέσα σε τρεις μέρες
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «απέρριψε το οποιοδήποτε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση στην Ουκρανία»
Σχετικά Άρθρα

Ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία μεταφράζει η Ουάσινγκτον τις έντονες ρωσικές ανησυχίες για προβοκάτσια εκ μέρους του Κιέβου, με τη χρήση «βρώμικης βόμβας».
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ – Ρωσίας Lloyd Austin και Sergey Shoigu αντίστοιχα, τη δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες, το αμερικανικό Πεντάγωνο φαίνεται να απορρίπτει τις ανησυχίες της Μόσχας.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «απέρριψε το οποιοδήποτε πρόσχημα για ρωσική κλιμάκωση στην Ουκρανία».
Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως ο Austin επαναβεβαίωσε την αξία της συνέχισης επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας.

Γύρος τηλεφωνικών επικοινωνιών Shoigu

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Shoigu είχε δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin,, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.
Νωρίτερα, ο Shoigu είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον βρετανό, τον γάλλο και τον τούρκο υπουργό Άμυνας Sebastien Lecornu and Hulusi Akar αντίστοιχα.
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ενημέρωση για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανία με την χρήση «βρώμικης βόμβας».
Το θέμα της ουκρανικής προβοκάτσιας αναδείχθηκε από την εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικου ΥΠΕΞ Maria Zakharova, η οποία δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο σχεδιάζει να κατασκευάσει «βρώμικη βόμβα» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporozhye.
Παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις για πιθανή χρήση βρώμικης βόμβας από την Ουκρανία ως προβοκάτσια, ο Volodymyr Zelensky επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας, δήλωσε πως μόνο η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.


Ουκρανία: Δεν έχουμε «βρώμικη βόμβα»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει καμία πρόθεση να αποκτήσει μια «βρώμικη βόμβα».
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές σε διάφορες χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας -, το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια πρόκληση στο έδαφος της χώρας του που σχετίζεται με την χρήση της λεγόμενης «βρώμικης βόμβας».
Σκοπός της εν λόγω πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, και ως εκ τούτου να ξεκινήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη Μόσχα
Από διάφορες πηγές έγινε γνωστό ότι υπό την ηγεσία της Δύσης, το Κίεβο έχει ήδη ξεκινήσει την πρακτική υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Επιστήμονες από το ανατολικό εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων, που βρίσκεται στην πόλη Zhovti Vody, της επαρχίας Dnepropetrovsk, καθώς και το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών του Κιέβου, επιφορτίστηκαν με την κατασκευή της πολύ «βρώμικης βόμβας».
O στόχος των διοργανωτών της προβοκάτσιας είναι ότι σε περίπτωση επιτυχούς εφαρμογής της, οι περισσότερες χώρες θα αντιδράσουν εξαιρετικά σκληρά στο «πυρηνικό επεισόδιο» στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα θα χάσει την υποστήριξη πολλών από τους βασικούς της εταίρους και η Δύση θα προσπαθήσει ξανά να θέσει το ζήτημα της στέρησης από τη Ρωσία του καθεστώτος του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να αυξήσει την αντιρωσική ρητορική.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας, δήλωσε πως μόνο η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης