Διεθνή

Peskov: Κανένα μήνυμα Putin σε Zelensky από τον πρόεδρο της Γουινέας - Μπισάου... που χάθηκε στη μετάφραση

Peskov: Κανένα μήνυμα Putin σε Zelensky από τον πρόεδρο της Γουινέας - Μπισάου... που χάθηκε στη μετάφραση
Ο πρόεδρος Putin του εξήγησε πώς διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις τον περασμένο Μάρτιο είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Χαμένος στη μετάφραση πρέπει να ήταν ο πρόεδρος της Γουινέας – Μπισάου, Umaru Sissoko Embalo, ο οποίος μετά τη συνομιλία που είχε πρόσφατα στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, θεώρησε πως μεταφέρει κάποιο ειδικό μήνυμα από τον Putin στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky για έναν πιθανό διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.
«Ο συνάδελφος μας από το αφρικανικό κράτος είπε ότι θα είχε επαφές και ότι θα μετέφερε τη θέση του Putin στην ουκρανική πλευρά.
Απλά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα να μεταφέρει, ούτε και έγινε κάποια συζήτηση για αυτό» είπε ο Peskov αναφερόμενος σε σχετική τοποθέτηση του Umaru Sisoka Embalo ότι έχει κάποιο μήνυμα να μεταφέρει στον Zelensky.

Διαπραγματεύσεις Μαρτίου

Όπως είπε ο Peskov, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Putin με τον Αφρικανό ομόλογό του, ο Ρώσος πρόεδρος τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Μάρτιο, και για το πώς οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες είχαν εργαστεί.
«Του είπε ότι το κείμενο της συμφωνίας ήταν στην κυριολεξία έτοιμο, ότι μια δύσκολη ισορροπία είχε επιτευχθεί, και ότι τότε ξαφνικά η ουκρανική πλευρά χάθηκε από το ραντάρ, εκφράζοντας την απροθυμία της να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, απροθυμία που στη συνέχεια έγινε νόμος που απαγορεύει στην ουκρανική πλευρά, στον πρόεδρο της Ουκρανίας και στον οποιονδήποτε να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και με τον πρόεδρο Putin» υποστήριξε ο Peskov.

Με υπόδειξη ΗΠΑ

«Ο πρόεδρος Putin επισήμανε ότι η απροθυμία να διαπραγματευτεί η Ουκρανία και ότι η απόρριψη των ήδη συμφωνηθέντων έγινε ξεκάθαρα με εντολή της Ουάσινγκτον.
Αυτό είναι ξεκάθαρο» υποστήριξε ο Peskov.
«Τώρα, de facto, η Ρωσία δεν αλλάζει τη θέση της.
Είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επιθυμούμε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για πλήρη απροθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας» επισήμανε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης