Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Kilicdaroglu: Αλωνίζουν οι έμποροι κοκαΐνης στην Τουρκία – Οι «βρώμικοι» Erdogan και Soylu δηλητηριάζουν τα παιδιά μας

Κεραυνοί Kilicdaroglu: Αλωνίζουν οι έμποροι κοκαΐνης στην Τουρκία – Οι «βρώμικοι» Erdogan και Soylu δηλητηριάζουν τα παιδιά μας
Ο Breaking Bad Süleyman δηλητηρίασε τα παιδιά μας, καταγγέλλει ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης…
Σχετικά Άρθρα
Με απίστευτες καταγγελίες και χαρακτηρισμούς επιτέθηκε ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Kemal Kilicdaroglu, κατά της κυβέρνησης Erdogan και κυρίως του υπουργού Εσωτερικών Souleyman Soylu.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του CHP αναφέρθηκε στις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει λάβει το εμπόριο ναρκωτικών στην Τουρκία, απευθυνόμενος με βίντεο στην κοινοβουλευτική του ομάδα, «επέστησε την προσοχή στους νέους».
Όπως είπε: «Υπάρχει μια επιδημία κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης στην Τουρκία.
Το καθεστώς στο Παλάτι (Erdogan) τροφοδοτεί αυτήν την επιδημία.
Eμείς όμως θα σπάσουμε τα πόδια των κακοποιών που πουλάνε ναρκωτικά στα σχολεία.
Σήμερα θα σας πω πώς το Παλάτι έφερε αυτό το δηλητήριο στους δρόμους μας με μαύρο χρήμα.
Αυτό είναι αποτέλεσμα βρώμικου χρήματος», είπε.
Ο υπουργός Εσωτερικών Soylu του απάντησε την επόμενη μέρα, επίσης μέσω του Twitter, ότι δεν αρμόζει σε τούρκο πολίτη, ακόμη λιγότερο σε πρόεδρο κόμματος, να συκοφαντεί το κράτος, την αστυνομία, τη χωροφυλακή και τον στρατό».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του CHP Celal Celik, που επικαλείται το προσκείμενο στην τουρκική αντιπολίτευση πρακτορείο ειδήσεων Anka, «οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι το άρθρο 29 θα εφαρμοσθεί κατά πολιτικών προσωπικοτήτων με στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό ακριβώς συνέβη».  
«Στην Κωνσταντινούπολη αλωνίζουν βαρόνοι και συμμορίες ναρκωτικών από όλες τις γωνιές του κόσμου.
Στη συνέχεια άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα.
Μετέτρεψαν την Κωνσταντινούπολη σε ζώνη σύγκρουσης παγκόσμιων εγκληματικών οργανώσεων, διεθνών μαφίων και βαρόνων ναρκωτικών.
Τα παιδιά μας έγιναν στόχος αυτού του χάους που απλώνεται στον λόφο».
Ο Kılıçdaroğlu είπε ότι τα ναρκωτικά πωλούνται στους δρόμους της Τουρκίας ανάλογα με κάθε εισοδηματική ομάδα και επέστησε την προσοχή στην μεθαμφεταμίνη.
«Η μεθαμφεταμίνη θα γίνει ο εφιάλτης του κόσμου, διότι είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό με πολύ υψηλές δυνατότητες εθισμού.
Οι χημικές ουσίες αναμειγνύονται και παράγονται σε μικρά εργαστήρια.
Εξαπλώνεται γρήγορα γιατί είναι φθηνό.
Πρέπει να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές ναρκωτικών.
Έχουμε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε για να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας, τη νεολαία μας και τους δρόμους μας», είπε. 

«Τα παιδιά μας»

«Τα παιδιά μας πέφτουν στα ναρκωτικά»
Στο βίντεο που μοιράστηκε ο Kılıçdaroğlu είπε ότι οι οικογένειες αντιμετωπίζουν μια μεγάλη απειλή: «Η καρδιά τρέμει στα σπίτια μας.
Τα παιδιά μας πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών.
Οι οικογένειές μας είναι αβοήθητες, τα παιδιά τους από τη μια και οι δυσκολίες της ζωής από την άλλη.
Ποια είναι η κύρια αιτία που δηλητηριάζονται τα παιδιά μας;
Αυτές οι θλιμμένες, ταραγμένες οικογένειες αγωνίζονται να αποτρέψουν την είσοδο των ναρκωτικών στους δρόμους τους.
Αλλά το θέμα δεν είναι στο δρόμο.
Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με οδομαχίες.
Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση έβαλε ταφόπλακα στην οικονομία.
Άδειασαν το ταμείο, γκρέμισαν την οικονομία.
Όταν εξαντλήθηκαν όλοι οι πόροι, έπαιξαν ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι για να παραμείνουν στην εξουσία.
Επέτρεψαν να μπει στη χώρα μαύρο, βρώμικο χρήμα.
Χρησιμοποίησαν αυτά τα βρώμικα χρήματα, δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα για ναρκωτικά για να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας.
Αν κάνεις τα στραβά μάτια στα χρήματα των βαρόνων ναρκωτικών, αν τους προσκαλέσεις στην Τουρκία, αν παρέχεις κάθε είδους ευκαιρίες, φυσικά οι ιδιοκτήτες τους θα έρθουν στην Τουρκία με αυτά τα χρήματα». 

«Ο Breaking bad Suleyman»

Ως κύριο υπεύθυνο αυτής της κατάστασης, ο Κilicdaroglu «έδειξε» τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών «Breaking bad» (σ.σ.: σειρά στο Νetflix) Suleyman Soylu, ο οποίος «δεν παραλείπει να φωτογραφίζεται με κάθε είδους έμπορο ναρκωτικών.
Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας, γιατί… κονομάει.
Δηλητηριάζει τα παιδιά μας, ντροπή του
Δεν θα παραδώσουμε ποτέ τη χώρα μας ή τους δρόμους μας σε αυτές τις συμμορίες, σε αυτούς τους ξεδιάντροπους».

Πρώτο «θύμα» του νέου νόμου περί παραπληροφόρησης

Ως αποτέλεσμα, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία κατά τις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι ο πρώτος που κατηγορείται στο πλαίσιο του νέου νόμου περί παραπληροφόρησης.
Σύμφωνα με πηγή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Τύπου, ο Kemal Kilicdaroglu διώκεται για «δημόσια διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών» από την διεύθυνση της τουρκικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 29 αυτού του επίμαχου νόμου, που ψηφίσθηκε τον περασμένο μήνα από το τουρκικό κοινοβούλιο, ο Kilicdaroglu αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.
Ο νόμος περί παραπληροφόρησης, που ψηφίσθηκε στις 13 Οκτωβρίου παρά την έντονη κριτική των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθεροτυπία, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πέντε ημέρες αργότερα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης