Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία παρέλαβε από το ΝΑΤO τα πρώτα εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Aspide

Η Ουκρανία παρέλαβε από το ΝΑΤO τα πρώτα εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Aspide
Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα έστειλαν οι ΗΠΑ, η Νορβηγία και η Ισπανία
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία παρέλαβε τα πρώτα συστήματα αεράμυνας NASAMS, τα οποία θα «ενισχύουν σημαντικά» τις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Κιέβου Oleksii Reznikov.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνουν την αποστολή των εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας NASAMS στην Ουκρανία, μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυραυλικές επιθέσεις που εξάπελυσαν σε βάρος της οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Κοίτα τι μας ήρθε! Τα συστήματα αεράμυνας NASAMS και Aspide έφτασαν στην Ουκρανία!», έγραψε ο Reznikov στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ευχαριστώντας τη Νορβηγία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αποστολές.
«Αυτά τα όπλα θα ενισχύσουν σημαντικά τον ουκρανικό στρατό και θα κάνουν τον ουρανό μας ασφαλέστερο».
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy ζήτησε από τους ηγέτες των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερη βοήθεια για την αεράμυνα την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε βάρος των ενεργειακών υποδομών της χώρας του.
Το Royal United Services Institute, ένα αμυντικό think tank με έδρα το Λονδίνο, ανέφερε σε έκθεσή του τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία χρειάζεται σύγχρονο δυτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά για να αμυνθεί από επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
«Η Δύση δεν πρέπει να εφησυχάζει σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως η ουκρανική ικανότητα αεράμυνας», δήλωσε η RUSI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης