Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλητικές επιστολές με… μάτια ζώων σε 17 ουκρανικές πρεσβείες – Κίεβο: Εκστρατεία τρόμου

Απειλητικές επιστολές με… μάτια ζώων σε 17 ουκρανικές πρεσβείες – Κίεβο: Εκστρατεία τρόμου
Τις τελευταίες ημέρες περισσότερες από δώδεκα επιστολές που περιείχαν είτε εκρηκτικά είτε όργανα ζώων έχουν ληφθεί από τις πρεσβείες της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι πρεσβείες της σε όλη την Ευρώπη δέχονται επίθεση με μια «καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου» - μετά την έκρηξη βόμβας στη διπλωματική της αντιπροσωπεία στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα - που τραυμάτισε έναν εργαζόμενο.
Τις τελευταίες ημέρες περισσότερες από δώδεκα επιστολές που περιείχαν είτε εκρηκτικά είτε όργανα ζώων έχουν ληφθεί από τις πρεσβείες της Ουκρανίας ή σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υποκλαπεί πριν φτάσουν.
«Υπήρξαν 17 περιπτώσεις πρεσβειών που έλαβαν είτε επιστολές βόμβες, ψευδείς επιστολές με βόμβες ή επιστολές που περιείχαν όργανα ζώων, όπως μάτια αγελάδων και γουρουνιών», ανέφερε το CNN, επικαλούμενο τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Dmytro Kuleba.
Τα μάτια των ζώων ερμηνεύονται ως απειλές για περισσότερη βία που έρχονται με στόχο τις ουκρανικές πρεσβείες στη Δύση.

Εκστρατεία τρόμου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φάκελοι φτάνουν και στις πρεσβευτικές κατοικίες.
«Αυτή η εκστρατεία έχει στόχο να σπείρει φόβο», είπε ο Kuleba.
Αν και δεν υπάρχουν ακόμη δημοσίως στοιχεία από τις αρχές σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από τη σειρά επιστολών και βομβών αλληλογραφίας, ο Kuleba έδειξε κατευθείαν τη Μόσχα λέγοντας: «Ίσως αυτή η τρομοκρατική απάντηση είναι η ρωσική απάντηση στη διπλωματική φρίκη που δημιουργήσαμε για τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή, και έτσι προσπαθούν να αντεπιτεθούν ενώ χάνουν τις πραγματικές διπλωματικές μάχες τη μία μετά την άλλη».
Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί «αιματηρά» και απειλητικά δέματα σε πρεσβείες και γενικά προξενεία στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κροατία, την Ιταλία, την Τσεχία και την Αυστρία.
Υποσχόμενος να μην υποκύψει στην τρομοκρατία, ο Kuleba είπε:
«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια καλά σχεδιασμένη εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού των ουκρανικών πρεσβειών και προξενείων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης