Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εκτίμηση της Τουρκίας για την Ουκρανία: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και το 2023, λόγω εμπλοκής της Δύσης

Η εκτίμηση της Τουρκίας για την Ουκρανία: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί και το 2023, λόγω εμπλοκής της Δύσης
«Φαίνεται ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει εύκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος λόγω της υποστήριξης του Κιέβου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μεταξύ άλλων παραγόντων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar το Σάββατο (24/12/2022) στην Άγκυρα.
«Φαίνεται ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει εύκολα. Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Δύσης συνεχίζεται.
Κατά συνέπεια, η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, τα σχέδια παραμένουν σε ισχύ και τα χρήματα διατίθενται στους προϋπολογισμούς τους», είπε.
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και δηλώσεις από τη Ρωσία.
Αν το συνδυάσουμε, δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι αυτός ο πόλεμος πιθανότατα θα εξαπλωθεί στο 2023 παρά όλες τις καλές προθέσεις και τις επιθυμίες μας να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και ειρήνη» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin άρχισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση μετά από αίτημα για βοήθεια από τους ηγέτες των δημοκρατιών του Donbass.
Σε αντίποινα, η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Μόσχα και αύξησε την προμήθεια όπλων στο Κίεβο, και το τίμημα αυτής της στρατιωτικής βοήθειας υπολογίζεται επί του παρόντος σε δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης