Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικό βίντεο - Κινεζικό μαχητικό προσέγγισε επικίνδυνα αμερικανικό αεροσκάφος

tags :
Συγκλονιστικό βίντεο - Κινεζικό μαχητικό προσέγγισε επικίνδυνα αμερικανικό αεροσκάφος
Κινεζικό μαχητικό "προσέγγισε επικίνδυνα" αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος
Ένα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος πλησίασε σε απόσταση 20 ποδιών (6 μέτρων) αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάζοντας το σε ελιγμούς προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/12 ο αμερικανικός στρατός.
Το περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκησαν ένα μαχητικό αεροσκάφος J-11 του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος RC-135 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, έλαβε χώρα στις 21 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
«Στις 21 Δεκεμβρίου, ένας πιλότος μαχητικού J-11 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού – Ναυτικού πραγματοποίησε έναν μη ασφαλή ελιγμό κατά τη διάρκεια αναχαίτισης ενός αεροσκάφους RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο διεξήγαγε νόμιμα συνήθεις επιχειρήσεις πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στον διεθνή εναέριο χώρο», αναφέρεται στην αμερικανική ανακοίνωση.
Ο Κινέζος πιλότος πραγματοποίησε έναν μη ασφαλή ελιγμό πετώντας μπροστά και σε απόσταση 20 ποδιών από τη μύτη του RC-135, αναγκάζοντας το RC-135 να κάνει ελιγμούς αποφυγής για να αποφύγει μια σύγκρουση, συνεχίζει.
Η ανακοίνωση των ΗΠΑ προσθέτει: «Η Κοινή Δύναμη Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ είναι αφοσιωμένη σε μια ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και θα συνεχίσει να πετά, να πλέει και να επιχειρεί στη θάλασσα και στον διεθνή εναέριο χώρο με σεβασμό για την ασφάλεια όλων των σκαφών και αεροσκαφών. σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε από όλες τις χώρες της περιοχής Ινδο-Ειρηνικού να χρησιμοποιούν τον διεθνή εναέριο χώρο με ασφάλεια και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με την «μη ασφαλή αναχαίτιση» πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης