Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ έχουν… παρανοήσει από την προσέγγισή μας με τη Ρωσία – Τι αλλάζει στον κόσμο και ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας

Κίνα: Οι ΗΠΑ έχουν…  παρανοήσει από την προσέγγισή μας με τη Ρωσία – Τι αλλάζει στον κόσμο και ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας
Γιατί οι ΗΠΑ παρουσιάζει την προσέγγιση ως τη λανθασμένη πλευρά της ιστορίας
Σχετικά Άρθρα
Η ανησυχία της Ουάσιγκτον για την προσέγγιση μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ακούγεται παράλογη και είναι παρανοϊκή και τα σχόλια των Αμερικανών πολιτικών δεν ανταποκρίνονται σε κάν'ενα βαθμό στην πραγματικότητα ων διεθνών σχέσεων, γράφει η κινεζική εφημερίδα Global Times το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.
Την προηγούμενη μέρα, εκπρόσωπος του State Department, σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ του Vladimir Putin και του Xi Jinping, επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη συνεχιζόμενη ρωσο-κινεζική προσέγγιση στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία .
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη προειδοποίησαν την Κίνα για τις πιθανές συνέπειες της ρωσικής βοήθειας στην ειδική επιχείρηση, καθώς και για τη βοήθεια στην παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων.
«Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον είναι σύμφωνη με όλους τους διεθνείς κανόνες, αλλά η εταιρική σχέση μεταξύ Xi και Putin χαρακτηρίζεται από τον Λευκό Οίκο ως η ‘’λανθασμένη πλευρά της ιστορίας’’, τοποθέτηση η οποία είναι παράλογη», αναφέρει το άρθρο.

Κλονισμός της ηγεμονίας των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι δυτικοί πολιτικοί ασκού παραπληροφόρηση όσον αφορά τις ρωσο-κινεζικές σχέσεις σε μια προσπάθεια να απομονώσουν τις δύο δυνάμεις από την παγκόσμια κοινότητα.
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μόσχα και το Πεκίνο δεν είναι μόνο σημαντικοί ανταγωνιστές, αλλά ακόμη και πιθανοί γεωπολιτικοί αντίπαλοι, και η εμβάθυνση της συνεργασίας θα κλονίσει την αμερικανική ηγεμονία, πιθανοτητα την οποία φοβάται τόσο πολύ ο πρόεδρος Joe Biden.

Οι συνομιλίες

Να σημειωθεί ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Putin και Χι είχαν συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Κινέζος πρόεδρος, ειδικότερα, δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία με τη Μόσχα και να συνεργαστεί μαζί της για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας των δύο χωρών.
Ο Putin, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η σημασία της εταιρικής στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ως σταθεροποιητικού παράγοντα αυξάνεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συντονισμός της Μόσχας και του Πεκίνου χρησιμεύει στη δημιουργία μιας νεα περισσότερο δίκαιης παγκόσμιας τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης