Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liu He (Κίνα): Ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείψει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου

tags :
Liu He (Κίνα): Ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείψει τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου
Κάλεσμα για ειρήνη από τον Κινέζο αντιπρόεδρο στο Νταβός...
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να εγκαταλείψει την ψυχροπολεμική νοοτροπία, που μαστίζει την ανθρωπότητα και οδήγησε στον πόλεμο στην Ουκρανία, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από το Νταβός της Ελβετίας Liu He.
Σε ειδική ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου, ο Liu κάλεσε επανειλημμένα τις χώρες να βελτιώσουν τους διπλωματικούς δεσμούς, «για να «διαφυλάξουν σθεναρά την παγκόσμια ειρήνη».
«Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την ουσία των πραγμάτων από την προοπτική της υλικής δυαδικότητας, να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα με κοινό μέλλον και να ενώσουμε τα χέρια για να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις», είπε ο Liu.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη διεθνής οικονομική τάξη».
Αναφερόμενος στο θέμα του WEF «Συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο» του τρέχοντος έτους, ο Liu είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Κίνα να ανοιχτεί στον κόσμο.
Πρόσθεσε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη μονομερή δράση και τον προστατευτισμό.

Για Ουκρανία

Η Κίνα, η οποία έχει επικριθεί δριμύτατα επειδή δεν καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας με την Ουκρανία, δεσμεύτηκε πρόσφατα να διατηρήσει την «αντικειμενική και σαφή θέση» της για τη σύγκρουση.
Παράλληλα, ο Liu πίεσε για μια παγκόσμια απάντηση στην κλιματική κρίση και ζήτησε περισσότερη προσοχή στους πιθανούς κινδύνους διάχυσης στις αναδυόμενες αγορές, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα περί Covid, τη χαρακτήρισε σταθερή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης