Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία – Ζούμε σε αφύσικες εποχές

Pistorius (υπ. Άμυνας Γερμανίας): Δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία – Ζούμε σε αφύσικες εποχές
«Η Γερμανία δεν συμμετέχει στη σύγκρουση, αλλά παρόλα αυτά, επηρεάζεται από αυτήν», είπε ο Pistorius
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία δεν αποτελεί μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει στο Κίεβο την απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius την Πέμπτη (19/1/2023) στο Βερολίνο, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία του.
«Η Γερμανία δεν συμμετέχει στη σύγκρουση, αλλά παρόλα αυτά, επηρεάζεται από αυτήν», είπε ο Pistorius.
«Είναι μια πρόκληση για το σύστημα ασφαλείας της χώρας μας. Είναι σημαντικό τώρα να γίνει η Bundeswehr (σ.σ. γερμανικός στρατός) ισχυρή άμεσα, πρόκειται για αποτροπή, αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα», είπε.
«Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό πρώτα και κύρια να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με υλικό της Bundeswehr», πρόσθεσε ο νέος υπουργός.
«Δεν είναι φυσιολογικές εποχές, έχουμε πόλεμο που μαίνεται στην Ευρώπη», είπε.

Είχε παραμεληθεί ο γερμανικός στρατός

Ο Pistorius εκτίμησε ότι τα συμφέροντα του γερμανικού στρατού είχαν παραμεληθεί τις τελευταίες δεκαετίες. «Η σημερινή γερμανική κυβέρνηση το σταμάτησε», είπε ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι θεωρεί καθήκον του να βελτιώσει τις ένοπλες δυνάμεις και να τις προσαρμόσει στη νέα πραγματικότητα.
«Η ασφάλεια είναι η βασική ανάγκη του λαού», τόνισε ο Pistorius.
«Η Bundeswehr διαδραματίζει βασικό ρόλο σε μια εποχή αλλαγής της εποχής, επομένως το καθήκον μου θα είναι να διασφαλίσω ότι η Bundeswehr μπορεί να παρέχει ασφάλεια για τη Γερμανία, το ΝΑΤΟ και τον λαό», υποστήριξε.
Ο Pistorius διαδέχθηκε την Christine Lambrecht, οποία παραιτήθηκε.
Στις 20 Ιανουαρίου 2023 θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία σε μια συνάντηση των δυτικών υπουργών Άμυνας στην αεροπορική βάση Ramstein για να συζητηθεί η περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, ειδικά η μεταφορά των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης