Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα ΕΕ με TikTok για τους κανόνες περιεχομένου – Οι Βρυξέλλες απειλούν με απαγόρευση

tags :
Κόντρα ΕΕ με TikTok για τους κανόνες περιεχομένου – Οι Βρυξέλλες απειλούν με απαγόρευση
Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν το TikTok με απαγόρευση
Σχετικά Άρθρα
Σε συμμόρφωση με τους -επερχόμενους- ευρωπαϊκούς κανόνες περιεχομένου κάλεσε το TikTok ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, απειλώντας ακόμη και με απαγόρευση τη γνωστή εταιρεία social media.
Όπως είπε, μετά από βιντεοκλήση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TikTok, Σου Ζι Τσιού, «δεν είναι αποδεκτό» οι χρήστες της πλατφόρμας να έχουν πρόσβαση σε «επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
«Με το νεότερο κοινό έρχεται μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε το πλήρες φάσμα των κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας εάν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση», έγραψε σύμφωνα με το Bloomberg ο Μπρετόν.
Εξέφρασε επίσης ανησυχίες ότι ορισμένοι υπάλληλοι της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance κατασκοπεύουν δημοσιογράφους και ότι η εταιρεία μεταφέρει προσωπικά δεδομένα εκτός Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, με τον οποίο οι εταιρείες πρέπει να συμμορφωθούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να συμμορφωθούν με έναν μακρύ κατάλογο κανόνων ελέγχου περιεχομένου διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα ώς και 6% των ετήσιων εσόδων τους ή θα απαγορευτούν στις χώρες της ΕΕ.
Ο επίτροπος ενθάρρυνε τον Τσιου να συμμορφωθεί με τους κανόνες πριν από την προθεσμία του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης