Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 46,6 μονάδες αυξήθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιανουάριο 2023 - Παραμένει σε υφεσιακό έδαφος

ΗΠΑ: Στις 46,6 μονάδες αυξήθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI τον Ιανουάριο 2023 - Παραμένει σε υφεσιακό έδαφος
Εξακολουθεί να συρρικνώνεται η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων
Τα προκαταρκτικά στοιχεία για την αμερικανικό σύνθετο δείκτη PMI έδειξαν πως η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων συρρικνώθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, αν και η κάμψη ήταν πιο ήπια τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global αυξήθηκε στις 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 45 μονάδες τον Δεκέμβριο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 46 μονάδες.
Ο δείκτης PMI της S&P Global για τη μεταποίηση αυξήθηκε στις 46,8 έναντι πρόβλεψης για αύξησή του στις 46,0 και 46,2 μονάδων του Δεκεμβρίου.
Ο δείκτης S&P Global US για τις υπηρεσίες αυξήθηκε σε 46,6 έναντι πρόβλεψης 45,0 μονάδες βάσης και  44,7 του Δεκεμβρίου.
Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Αν και αυτή ήταν υψηλότερη μέτρηση τους τελευταίους τρεις μήνες, οι εταιρείες ανέφεραν ότι η ζήτηση ήταν αδύναμη.

2023-01-24_06-46-34.jpg

Σχολιάζοντας τα στοιχεία για τον PMI των ΗΠΑ, ο Chris Williamson, Chief Business Economist της S&P Global Market Intelligence, δήλωσε:
«Η οικονομία των ΗΠΑ ξεκίνησε το 2023 με έναν απογοητευτικά ήπιο ρυθμό και με συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αν και μετριάστηκε σε σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ρυθμός μείωσης του σύνθετου δείκτη PMI είναι από τους πιο απότομους που έχουν παρατηρηθεί από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και μετά, αντανακλώντας την πτώση της δραστηριότητας τόσο στη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες.
«Η αύξηση των θέσεων εργασίας μειώθηκε επίσης, με τον Ιανουάριο να σημειώνει πολύ πιο αδύναμη αύξηση στις νέες προσλήψεις από ό,τι ήταν εμφανής σε μεγάλο μέρος του περασμένου έτους, αντανακλώντας τη διστακτικότητα για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας ενόψει των αβέβαιων συνθηκών συναλλαγών τους επόμενους μήνες.
Με δυο λόγια θα λέγαμε ότι το συνολικό επίπεδο εμπιστοσύνης παραμένει υποτονικό συγκριτικά με τα ιστορικά πρότυπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης