Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ackermann: Επικίνδυνη για την ανάπτυξη περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου της Βασιλείας

Ackermann: Επικίνδυνη για την ανάπτυξη περαιτέρω αυστηροποίηση του πλαισίου της Βασιλείας
Καμπανάκι κινδύνου για την οικονομική ανάκαμψη έκρουσαν οι τραπεζίτες που βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον αυτό το σαββατοκύριακο για τη σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς, όπως ισχυρίζονται, οι νέοι κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας που έχουν συμφωνηθεί μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξη εάν αυστηροποιηθούν περαιτέρω.
Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες αναμένουν να αυστηροποιηθούν οι κανόνες που θα διέπουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ιδιαίτερα μάλιστα για τις μεγάλες τράπεζες. Εάν οι χώρες ξεπεράσουν με νέα συμφωνία τους κανόνες που τέθηκαν από την Επιτροπή της Βασιλείας τον προηγούμενο μήνα, τότε η ανάπτυξη μπορεί να πληγεί, δήλωσαν από κοινού ο CEO της Deutsche Bank, Josef Ackermann και της Standard Chartered, Peter Sands.
“Υπάρχουν σημάδια ανάπτυξης, όμως η παγκόσμια συνεργασία δεν υπάρχει και οι πολυμερείς δράσεις αναμένονται ακόμη”, δήλωσε ο Ackermann, προσθέτοντας ότι οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν τους αυστηρούς κανόνες. Για να πετύχουν αυτούς τους κανόνες θα μειώσουν από τις πιστωτικές γραμμές προς τις επιχειρήσεις και θα πλήξουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.ge

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης