Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με εντολή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνεται όλος ο στόλος των τάνκερ KC-135: Το αναπάντεχο πρόβλημα -Τι συνέβη

Με εντολή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνεται όλος ο στόλος των τάνκερ KC-135: Το αναπάντεχο πρόβλημα -Τι συνέβη
Μέχρι στιγμής, η Πολεμική Αεροπορία έχει εξετάσει 90 αεροσκάφη, 20 από τα οποία είχαν χαλαρά μπουλόνια

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διέταξε να καθηλωθεί ολόκληρος ο στόλος των δεξαμενόπλοιων KC-135 για επιθεώρηση λόγω ανησυχιών ότι οι ουρές τους θα μπορούσαν να πέσουν στον αέρα εάν δεν στερεωθούν σωστά.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News», στις 16 Φεβρουαρίου, η απόφαση να καθηλωθούν τα αεροπλάνα ήρθε λόγω «μη συμμορφούμενου τμήματος στη συναρμολόγηση της κάθετης ουράς».
Η Πολεμική Αεροπορία συνέδεσε τις πτητικές λειτουργίες αυτού του τύπου αεροσκάφους με την ολοκλήρωση μιας επιθεώρησης διάρκειας 30 λεπτών.
Η εξέταση επικεντρώνεται στα «μπουλόνια» του εξαρτήματος που είναι τοποθετημένα στην περιοχή της ουράς, για να επαληθευτεί ότι είναι σφιχτά τοποθετημένα.
«Λαμβάνουμε αυτή την ενέργεια από μεγάλη προσοχή, μετά από διαβούλευση με τους ειδικούς μηχανικούς μας. 
Συνεργαζόμαστε με τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και όλους τους πιλότους και αναμένουμε να ελεγχθούν όλα τα πιθανά επηρεαζόμενα αεροσκάφη».
Μέχρι στιγμής, η Πολεμική Αεροπορία έχει εξετάσει 90 αεροσκάφη, 20 από τα οποία είχαν χαλαρά μπουλόνια, και επανεκκινήθηκαν μετά την επίλυση του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή του KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του πενήντα του περασμένου αιώνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης