Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικός ο Zelensky για μία συνάντηση Ουκρανίας - Κίνας: Ενθαρρυντική η μεσολάβηση για ειρήνη

Θετικός ο Zelensky για μία συνάντηση Ουκρανίας - Κίνας: Ενθαρρυντική η μεσολάβηση για ειρήνη
Ο Zelensky είπε ότι έχει ακούσει μόνο «γενικά πράγματα» για τις προτάσεις της Κίνας από Ουκρανούς διπλωμάτες, αλλά είναι ενθαρρυντικό ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει για την ειρήνη
Σχετικά Άρθρα
O Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι δεν έχει δει κανένα κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θα «ήταν επιθυμητό» να συναντηθούν Κινέζοι και Ουκρανοί εκπρόσωποι.
Ο ίδιος δήλωσε, παραμονή της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι το Κίεβο έχει ήδη γνωστοποιήσει την επιθυμία του για μια τέτοια συνάντηση.
«Θα θέλαμε να συναντηθούμε με την Κίνα», δήλωσε ο Zelensky κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο με τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sanchez.
«Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ουκρανίας σήμερα».
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας έχει δηλώσει ότι το Πεκίνο θα παρουσιάσει την θέση του για την διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης με πολιτικά μέσα σ' ένα έγγραφο που θα παραπέμπει σε αρχές του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και θα λαμβάνει υπόψη την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τις ανησυχίες για την ασφάλεια.
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται επίσης να κάνει μια «ειρηνευτική ομιλία» στις 24 Φεβρουαρίου 2023, επέτειο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο Zelensky είπε ότι έχει ακούσει μόνο «γενικά πράγματα» για τις προτάσεις της Κίνας από Ουκρανούς διπλωμάτες, αλλά είναι ενθαρρυντικό ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να μεσολαβήσει για την ειρήνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης