Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - ΙSM: Σε αναπτυξιακή τροχιά παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών

tags :
ΗΠΑ - ΙSM: Σε αναπτυξιακή τροχιά παρέμεινε ο κλάδος υπηρεσιών
Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών του ISM μειώθηκε οριακά στις 55,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 55,2 μονάδες τον Ιανουάριο…
Ενισχύθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών στις ΗΠΑ, σε μια ακόμα ένδειξη ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας παρά τον υψηλό πληθωρισμό.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών του ISM μειώθηκε οριακά στις 55,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 55,2 μονάδες τον Ιανουάριο.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 54,3 μονάδες.
Ο δείκτης υποδηλώνει ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται με γρήγορο ρυθμό τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε πολύ υψηλότερα από τις 50 μονάδες.
Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας υποχώρησε στις 56,3 μονάδες από τις 60,4 μονάδες, υποδηλώνοντας ότι η παραγωγή στον κλάδο αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 62,6 μονάδες από τις 60,4 μονάδες, σε μια ένδειξη επιτάχυνσης της ζήτησης.
Ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε στις 54 μονάδες από τις 50 μονάδες, καθώς οι εταιρείες του κλάδου αύξησαν τις προσλήψεις τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης