Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky για ΕΕ: Η Ουκρανία προσβλέπει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέσα στο 2023

Zelensky για ΕΕ: Η Ουκρανία προσβλέπει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέσα στο 2023
«Η Ουκρανία εργάζεται για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή των συστάσεων της Commission το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ το 2023» δήλωσε ο Zelensky
Η Ουκρανία προσβλέπει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2023, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky το Σάββατο (4/3/2023).
Μιλώντας σε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Roberta Metsola στην πόλη Λβιβ, ο Zelensky ευχαρίστησε τον αξιωματούχο της ΕΕ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ζητώντας περαιτέρω ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων κατά της Μόσχας.
«Η Ουκρανία εργάζεται για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή των συστάσεων της Commission το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ το 2023», σημείωσε.
Το μπλοκ των 27 χωρών χορήγησε το καθεστώς υποψηφιότητας στην Ουκρανία τον περασμένο Ιούνιο, αρχίζοντας μια εξαντλητική νομική διαδικασία που θα μπορούσε να διαγράψει πολλά χρόνια.
Η Metsola διαβεβαίωσε τον Zelensky για την υποστήριξη της ΕΕ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Σε ένα tweet, έγραψε «Μαζί ξανά στην Ουκρανία. Για την Ουκρανία. Για την Ευρώπη. Για την ειρήνη. Για την ελευθερία. Για τη δικαιοσύνη. Για όλο τον λαό μας».
Η Metsola συνάντησε επίσης τον Ruslan Stefanchuk, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου, και είπε ότι «το μέλλον της Ουκρανίας είναι ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης