Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber: Αφήστε τα ομόλογα και αγοράστε μετοχές!

Faber: Αφήστε τα ομόλογα και αγοράστε μετοχές!
Σε σημείο καμπή βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή Marc Faber, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη του ότο βλέπει τα επιτόκια να αυξάνονται τους επόμενους τρεις μήνες και το δολάριο να ανακάμπτει από τις πιέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.
Οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν μετοχές και να περιορίσουν τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα, καθώς η τακτική της νομισματικής χαλάρωσης θα δημιουργήσει νέα πιστωτική φούσκα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του  report Gloom, Boom & Doom. Μάλιστα θεωρεί ότι πλέον δε θα πρέπει να διακρατούν ρεσυτό καθώς κινδυνεύουν να χάσουν μέρος του εισοδήματος τους.
“Αν και είμαι bearish σχεδόν σε όλες τις μορφές επένδυσης, πιστεύω ότι είναι καλύτερη επιλογή οι μετοχές από τα κυβερνητικά ομόλογα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Faber. Μάλιστα, επέκρινε τον έταιρο γκουρού των αγορών, τον Warren Buffett, επισημαίνοντας ότι κάνει λάθος με το να αγοράζει ομόλογα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Faber είχε συστήσει μία εβδομάδα πριν το κραχ της “Μαύρης Δευτέρας” του 1987 να εγκαταλείψουν τις μετοχές, ενώ τον Αύγουστο του 2007 είχε αναφέρει ότι οι μετοχές μπαίνουν σε bear market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης