Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ποιος θα πάει στον πόλεμο;» - Στο Κίεβο κρύβουν το πραγματικό μέγεθος των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

«Ποιος θα πάει στον πόλεμο;» - Στο Κίεβο κρύβουν το πραγματικό μέγεθος των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Οι ουκρανικές αρχές δεν θα πουν την αλήθεια, γιατί τότε ποιος θα πάει στον πόλεμο αν οι άνθρωποι δουν τι είδους απώλειες;

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μια ευρεία κλίμακα απωλειών που δεν γνωρίζει το ΝΑΤΟ, γράφουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Oleg Glazunov, ειδικός της Ένωσης Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, σχολίασε τη δημοσίευση στο ραδιόφωνο Sputnik.
Οι Ουκρανοί γιατροί στην εμπόλεμη ζώνη αντιμετωπίζουν τέτοια κλίμακα απωλειών μάχης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όσο δεν έχουν συναντήσει σε χώρες του ΝΑΤΟ, γράφει η The Times.
Στα τέλη του περασμένου έτους, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης μεταξύ του ανώτερου ιατρικού προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, "οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν ότι τώρα ήταν η σειρά τους να εκπαιδεύσουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε όλα", αναφέρει η δημοσίευση .
Ο Oleg Glazunov, εμπειρογνώμονας της Ένωσης Στρατιωτικών Πολιτικών Επιστημόνων, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov, εξέφρασε την άποψη στο ραδιόφωνο Sputnik, ότι ένας από τους στόχους τέτοιων δημοσιεύσεων είναι η κατανόηση του ζητήματος για ««το εάν η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να στείλει το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ουκρανία για να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».
"Τώρα το ΝΑΤΟ προμηθεύει μόνο όπλα και πυρομαχικά, αλλά οι στρατιωτικές του μονάδες δεν συμμετέχουν στη σύγκρουση. Τέτοιες δημοσιεύσεις είναι ένα είδος προβληματισμού για το εάν η συμμαχία πρέπει να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση.
Το μπλοκ του ΝΑΤΟ πάντα πολεμούσε εναντίον ενός ασθενέστερου εχθρού και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετώπισαν έναν ισχυρότερο εχθρό...
Δεν νομίζω ότι ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ θα μπορέσει να αντεπιτεθεί απέναντι σε έναν Ρώσο στρατιώτη», είπε ο ειδικός.
Κατά τη γνώμη του, το Κίεβο θα συνεχίσει να αποσιωπά το μέγεθος των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
"Οι ουκρανικές αρχές δεν θα πουν την αλήθεια, γιατί τότε ποιος θα πάει στον πόλεμο αν οι άνθρωποι δουν τι είδους απώλειες; Αλλά στο Διαδίκτυο υπάρχουν φωτογραφίες από κινητά τηλέφωνα Ουκρανών στρατιωτών που δείχνουν χαρακώματα γεμάτα νεκρούς και τραυματίες», πρόσθεσε ο Oleg Glazunov.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης