Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Moody's για τα εταιρικά junk bonds που λήγουν μέχρι το 2014

Προειδοποιεί η Moody's για τα εταιρικά junk bonds που λήγουν μέχρι το 2014
Ερωτηματικά εγείρονται πλέον για την πορεία της ωρίμανσης των εταιρικών ομολόγων μειωμένης διαβάθμισης (junk bonds), σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου Moody's, καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει μέχρι το 2014 να επαναχρηματοδοτήσουν περίπου 316 δισ. δολάρια. Το ποσό θεωρείται ότι είναι εξαιρετικά υψηλό, με το 2013 να είναι το πιο κρίσιμο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου, περίπου 224 εταιρείες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική έχουν περίπου 502 δισ. δολάρια, με τα 89 δισ. εξ αυτών να λήγουν το 2013. Περίπου τα 2/3 είναι με τη μορφή τραπεζικών δανείων και τα υπόλοιπα με τη μορφή ομολόγων τα οποία είναι μειωμένης διαβάθμισης. Ο αναλυτής της Moody's, Chetan Modi, εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία της αναχρηματοδότησης και των συνθηκών μέσα στις οποίες θα γίνει αυτή.
Οι εταιρείες είχαν προωθήσει την έκδοση junk bonds καθώς έπρεπε να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους εν μέσω πιστωτικής σύσφιγξης που ακολουθούν οι τράπεζες. Μάλιστα το 9μηνο του 2010 οι ευρωπαϊκές εταιρείες εξέδωσαν περί τα 46 δισ. δολάρια χαμηλής διαβάθμισης ομόλογα, από 43 δισ. δολ. που είχαν εκδώσει το 2009. Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα junk bonds θεωρούνται ότι έχουν αξιολόγηση Baa3 από τη Moody’s και BBB- από την Standard & Poor’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης