Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Τα πάει καλά η Ελλάδα - Το ευρώ ήρθε για να μείνει

Soros: Τα πάει καλά η Ελλάδα - Το ευρώ ήρθε για να μείνει
Πολύ στενά πρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, σύμφωνα με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρας μας τα καταφέρνει πολύ καλά με τα επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Το ευρώ είναι εδώ για να μείνει, πρόσθεσε ο γκουρού των αγορών, μιλώντας θετικά για τον μηχανισμό στήριξης που ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι. Ήταν το συστατικό που έλειπε, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία, ο Soros δήλωσε ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία δεύτερη περίοδο ύφεησης, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να την υποστούμε εάν οι κυβερνήσεις δεν συμφωνήσουν όλες μαζί σε ένα νέο πακέτο μέτρων που θα στηρίξουν την οικονομία. Εάν δεν εφαρμοστούν νέα πακέτα, τότε ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ανέφερε χαρακτηριστικά επικρίνοντας εμμέσως και την ασυμφωνία των πολιτικών ηγετών.
Επίσης, ο Soros προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κινηθούν ώστε να αποφευχθεί ένας “νομισματικός πόλεμος” που μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης