Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά χαμηλά τα CDS των αναπτυσσόμενων οικονομιών

Σε ιστορικά χαμηλά τα CDS των αναπτυσσόμενων οικονομιών
Στα επίπεδα των αναπτυγμένων χωρών πλησιάζουν τα CDS των ομολόγων των αναπτυσσόμενων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ζητούν ολοένα και μικρότερη ασφάλεια για τα ομόλογα της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας.
Ο μέσος όρος των spread των συμβολαίων προστασίας υποχώρησε στις 41,4 μονάδες βάσης σε σχέση με τα CDS των επτά καλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G7), από 362 μονάδες βάσης που βρισκόταν το Μάρτιο του 2009.
Ο βασικός λόγος που οι επενδυτές πλέον στρέφονται προς τα ομόλογα των εν λόγω χωρών, είναι η αίσθηση ότι η παγκόσμια ανάκαμψη θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια από τις οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών το 2011 θα φτάσει το 6,4% ενώ των αναπτυγμένων στο 2,2%.
Ο αναπτυσσόμενος κόσμος δεν έχει τα προβλήματα των αναπτυγμένων χωρών, δηλώνει ο αναλυτής  Mikhail Foux της Citigroup, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο αγκάθι του δεύτερου γκρουπ είναι το ύψος του χρέους που έχουν να αντιμετωπίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης