Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτυπά το καμπανάκι η Moody's για τη διαχείριση των χρεών των επιχειρήσεων

tags :
Χτυπά το καμπανάκι η Moody's για τη διαχείριση των χρεών των επιχειρήσεων
Απειλεί με περισσότερες υποβαθμίσεις τις αμερικανικές επιχειρήσεις η Moody's. Οι επιχειρήσεις με σχετικά χαμηλές αξιολογήσεις παρουσιάζουν, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, πρόβλημα αναχρηματοδότησης του μεγάλου χρέους τους. Το φαινόμενο ενδέχεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο μέλλον.
Οι εταιρείες που προσπαθούν με αγορές ιδίων μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου, με εξαγορές ή συγχωνεύσεις να τιθασεύσουν τα χρέη τους, αναμένεται να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε βάθος χρόνου.
Η Moody's προειδοποιεί. “Τα σημάδια δείχνουν ότι η βελτίωση στα εταιρικά χρέη είναι πλασματική και οι επιχειρήσεις δεν έχουν καταλάβει ακόμη το ποσοστό έκθεσής τους που θα αντιστρέψει το κλίμα προς το χειρότερο”. Ο Mark Gray, διαχειριστικός σύμβουλος της Moody's κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι.
Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κατά το φετινό Αύγουστο έφτασαν τις 42, αριθμό – ρεκόρ, τον μεγαλύτερο του τελευταίου δωδεκαμήνου. “Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να δίνουν περισσότερη βάση στη μείωση κόστους και δαπανών. Περισσότερο συντηρούν κεφάλαια παρά ενδιαφέρονται να αποδώσουν μερίσματα στους κατόχους των μετοχών τους”, τονίζει η έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
Η Moody's εκτιμά ότι αρκετές, πάντως, από τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν πιστωτικό πρόβλημα μπορούν να αποφύγουν την πτώχευση εκδίδοντας ομόλογα ή παίρνοντας νέα δάνεια στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης