Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβος και τρόμος για την Ουκρανία οι ρωσικές "FABulous" βόμβες - Η Ρωσία εξαπολύει μονάδα "Tank Hunter" κατά των δυτικών MBT

Φόβος και τρόμος για την Ουκρανία οι ρωσικές
Η Ρωσία συγκεντρώνει ομάδες αρμάτων μάχης για να αντιμετωπίσει τα MBT του ΝΑΤΟ
Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει για τις πρόσφατα τροποποιημένες ρωσικές αεροπορικές βόμβες FAB-500 που αποτελούν σοβαρή απειλή για τα συστήματα αεράμυνας της χώρας.
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται καθώς η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει νέα αντεπίθεση για την ανακατάληψη βασικών εδαφών τους επόμενους μήνες, σημειώνει το Eurasian Times.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα εξαπολύσουν νέα αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους στόχους και λεπτομέρειες της επιχείρησης.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας έχουν τώρα προειδοποιήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αναβαθμισμένες αεροπορικές βόμβες FAB-500 εναντίον περιοχών κοντά στις γραμμές του μετώπου.
Σε πρόσφατη εκπομπή, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Yuriy Ihnat, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να μετατρέπει τις αεροβόμβες FAB-500 υψηλής εκρηκτικότητας σε πύραυλους cruise.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ukrainska Pravda, μιας ουκρανικής διαδικτυακής εφημερίδας, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αυτές τις βόμβες από μια απόσταση πέρα από την εμβέλεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με την πηγή, ο Ihnat πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή αυτών των όπλων, τα οποία θα ενσωματώνουν φτερά και πλοήγηση GPS.
Ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας του ουκρανικού στρατού, Mykola Oleshchuk, εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση για τη χρήση αυτών των βομβών.
Ο Oleshchuk προειδοποίησε σε ανάρτηση στο Telegram ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες των 500 κιλών κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο Sergei Shoigu, υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιθεώρησε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις όπου δημιουργήθηκε μια γραμμή παραγωγής για την παραγωγή τέτοιου είδους βομβών.
Τα ρωσικά αεροσκάφη αποφεύγουν να εισέλθουν στην εμβέλεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας και πραγματοποιούν απομακρυσμένα πλήγματα στη γραμμή του μετώπου και σε κοντινές πόλεις.
Σύμφωνα με τον Oleshchuk, η χρησιμοποίηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα ενίσχυε την ικανότητα της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτές τις βόμβες.
Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους δυτικούς εταίρους της, ιδίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, να της δώσουν σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη για να ενισχύσει την άμυνά της.
Η εμπόλεμη χώρα έχει ζητήσει ιδιαίτερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 "Fighting Falcon". Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε να τα παράσχει στο Κίεβο.
Εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος που μπορούν να καλύψουν αποστάσεις έως και 180 χιλιομέτρων, τα F-16 μπορούν να αποτρέψουν εχθρικά αεροσκάφη από το να πλησιάσουν τα ουκρανικά σύνορα και τη γραμμή του μετώπου, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ανάπτυξης κατευθυνόμενων αεροπορικών βομβών και άλλων όπλων από αέρος, σημείωσε ο Oleshchuk.

Kornet-anti-tank-guided-missile-1.jpg
Ρωσικά άρματα μάχης κατά των δυτικών MBT

Εν τω μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος της ρωσικής άμυνας δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στις 10 Απριλίου ότι η Ρωσία συγκεντρώνει ομάδες αρμάτων μάχης για να αντιμετωπίσει τα MBT του ΝΑΤΟ που έχει λάβει το Κίεβο από τους δυτικούς συμμάχους του.
Σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Evgeny Arifulin, διευθυντής ενός κέντρου στρατιωτικής εκπαίδευσης που βρίσκεται στην κεντρική Ρωσία κοντά στο Nizhny Novgorod, δήλωσε ότι ο Yunus-Bek Yevkurov, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, είχε δώσει την οδηγία για τη δημιουργία των μονάδων.
Ο Arifulin δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει "οδηγίες διδασκαλίας" για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι οποίες εκτελούνται επί του παρόντος στο κέντρο εκπαίδευσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προέβλεψε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκτήσει περίπου 400 άρματα μάχης που παράγονται στη Δύση στα τέλη Μαρτίου.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι 18 άρματα μάχης Leopard 2 A6 και πυρομαχικά και ανταλλακτικά έφτασαν στον προορισμό τους.
Ο ρωσικός στρατός δημιουργεί εξειδικευμένες ομάδες των οποίων η κύρια ευθύνη είναι η εξάλειψη των δυτικής κατασκευής αρμάτων μάχης. Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αξιωματούχο, το τελευταίο βήμα είναι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη προσπάθεια που υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης