Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος ηλεκτρονικός πόλεμος: Πάνω από 5.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας - Ποιοι της επιτίθενται

Παγκόσμιος ηλεκτρονικός πόλεμος: Πάνω από 5.000 κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας - Ποιοι της επιτίθενται
Το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις από το ουκρανικό έδαφος λέει η ρωσική FSB
Για μαζικό ηλεκτρονικό πόλεμο που στοχεύει κρίσιμες κυβερνητικές υποδομές της κάνει λόγο η Ρωσία, με την FSB, τις μυστικές υπηρεσίες να υποστηρίζουν πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5.000 κυβερνοεπιθέσεις από την έναρξη του 2022.
Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, πίσω από τις χιλιάδες αυτές επιθέσεις που γίνονται από το έδαφος της Ουκρανίας κρύβονται το αμερικανικό Πεντάγωνο και κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Τους γνωρίζουμε, θα τους πάμε στη Δικαιοσύνη

Όπως αναφέρει η FSB, έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να προσδιορίσει ποια άτομα, οργανώσεις και πραγματικοί πελάτες εμπλέκονται σε αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις κατά των υποδομών της Ρωσίας.
Μάλιστα οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Πάνω από 5.000 επιθέσεις

«Από τις αρχές του 2022, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 5.000 επιθέσεις hacker σε υποδομές ζωτικής σημασίας της Ρωσίας.
Τα έγκαιρα μέτρα κατέστησαν δυνατό να αποτρέψουμε αρνητικές συνέπειες από τέτοιου είδους ενέργειες κατά της χώρας μας» αναφέρει η FSB, η οποία υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της ανάλυσης των ηλεκτρονικών αυτών απειλών, ελήφθησαν δεδομένα που δείχνουν πως το ουκρανικό έδαφος χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή μαζικών ηλεκτρονικών επιθέσεων σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία.

Παγκόσμιος πόλεμος hackhers

«Αυτή τη στιγμή, η διαδικτυακή υποδομή της Ουκρανίας χρησιμοποιείται από δυτικές μονάδες επιθετικών επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο, κάτι που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν κρυφά νέους τύπους όπλων στον κυβερνοχώρο» αναφέρει η FSB.
«Προκειμένου να καλύψουν την εμπλοκή τους, οι Αμερικάνοι επιχειρούν να παρουσιάσουν πως μόνο η Ουκρανία είναι ο δημιουργός αυτών των κυβερνοεπιθέσεων και συγκεκριμένα η ομάδα hackers, IT Army of Ukraine, η οποία έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες επιθέσεις σε υποδομές πληροφοριών της Ρωσίας, αν και οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται και με την άμεση συμμετοχή της Κοινής Διοίκησης του Πενταγώνου σε συνεργασία με διεθνείς (Anonymous, Silence) και εθνικές ομάδες hackers (Ghost Clan από ΗΠΑ, Redkah από Τουρκία, "GNG" από Γεωργία, "SquadZOZ" από Πολωνία και άλλες)» υποστηρίζει η FSB.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης