Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραδοχή Yellen για πιστωτική ασφυξία στις ΗΠΑ – Πιο αυστηρές οι συνθήκες δανεισμού

ΗΠΑ: Παραδοχή Yellen για πιστωτική ασφυξία στις ΗΠΑ – Πιο αυστηρές οι συνθήκες δανεισμού
«Είδαμε ήδη κάποια αυστηροποίηση των προτύπων δανεισμού στο τραπεζικό σύστημα πριν από αυτό το επεισόδιο, και μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen
Σχετικά Άρθρα
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε ότι οι τράπεζες είναι πιθανό να περιορίσουν περαιτέρω τον δανεισμό στον απόηχο των πρόσφατων χρεοκοπιών των τραπεζών, μηδενίζοντας, ενδεχομένως, περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνέντευξής της στο CNN που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.
Η Yellen δήλωσε ότι οι δράσεις πολιτικής για την αναχαίτιση της συστημικής απειλής που προκλήθηκε από τις πτωχεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον περασμένο μήνα προκάλεσαν σταθεροποίηση των εκροών καταθέσεων και τα πράγματα είναι ήρεμα.
«Οι τράπεζες είναι πιθανό να γίνουν κάπως πιο προσεκτικές σε αυτό το περιβάλλον», δήλωσε η Yellen στη συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί την Κυριακή 16 Απριλίου 2023.
«Είδαμε ήδη κάποια αυστηροποίηση των προτύπων δανεισμού στο τραπεζικό σύστημα πριν από αυτό το επεισόδιο, και μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα».
Είπε ότι αυτό θα οδηγούσε σε περιορισμό των πιστώσεων στην οικονομία που «θα μπορούσε να υποκαταστήσει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων που πρέπει να κάνει η Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης