Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το Κίεβο καταστρέφει όλα όσα μας συνέδεαν - Η Ουκρανία είναι αναλώσιμη για τη Δύση

Ρωσία: Το Κίεβο καταστρέφει όλα όσα μας συνέδεαν - Η Ουκρανία είναι αναλώσιμη για τη Δύση
O Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει γίνει υποχείριο της Δύσης
Σχετικά Άρθρα
Οι σημερινές αρχές στο Κίεβο καταστρέφουν όλα όσα συνέδεαν με οποιονδήποτε τρόπο την Ουκρανία και τη Ρωσία. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Mikhail Galuzin, στο συνέδριο «Η Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης».
«Η ιστορία των ουκρανικών εδαφών είναι ποικίλη και πολύ περίπλοκη. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Οι σημερινές ουκρανικές αρχές καταστρέφουν όλα όσα συνέδεαν -με οποιονδήποτε τρόπο- τις χώρες μας», είπε.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι με πρωτοβουλία του Κιέβου, «τα εγχειρίδια ιστορίας έχουν ξαναγραφτεί, λογοτεχνικά και μουσικά έργα έχουν απαγορευτεί, μνημεία και πολιτιστικά αντικείμενα έχουν καταστραφεί».
Ταυτόχρονα, ο Galuzin επεσήμανε ότι «στην παγκόσμια δημόσια συνείδηση, η Ουκρανία και η Ρωσία θεωρούνταν πάντα ως μια ενιαία πολιτιστική και ιστορική κοινότητα που μπορεί να βιώσει περιόδους αναταράξεων, αλλά πάντα αναπόφευκτα επανενώνεται σε ένα σύνολο».
Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει γίνει όργανο της πολιτικής της Δύσης.
«Μιλάμε για την Ουκρανία, η οποία σήμερα έχει γίνει εμπόδιο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης», είπε. «Δυστυχώς, αυτή η χώρα έχει γίνει αναλώσιμο υλικό για την πολιτική της συλλογικής Δύσης, κυρίως των Αγγλοσάξωνων που στοχεύουν στην οικοδόμηση ωφέλιμων για τους ίδιους διεθνείς σχέσεις, προκειμένου να μην ξεφύγει από τα χέρια τους με κάθε μέσο η μονοπολικότητα και η πρώην ηγεμονία» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης