Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Στο 35-40% οι πιθανότητες διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ

Roubini: Στο 35-40% οι πιθανότητες διπλής ύφεσης στις ΗΠΑ
Περίπου 35-40% θεωρεί τις πιθανότητες να υποχωρήσει σε διπλή ύφεση η αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Nouriel Roubini, επισημαίνοντας ότι  η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης. Σε αντίθεση με τις αναδυόμενες οικονομίες που εξελίσσονται ραγδαία, στις αναπτυγμένες ο ρυθμός θα είναι πολύ μικρός.
Από το δεύτερο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν μόλις 1,7% ενώ όλα τα στοιχεία επιβράδυναν την ανάπτυξη στις αρχές τους δευτέρου εξαμήνου του έτους. Το τέταρτο τρίμηνο που ξεκίνησε μάλλον δε θα αλλάξει η κατάσταση, οι οικονομικοί δείκτες θα επιβραδύνουν την άνοδο τους, και ο ρυθμός της ανάπτυξης θα είναι τόσο χαμηλός που θα νιώθουμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε ύφεση, δήλωσεο Roubini.
Ο Αμερικανός καθηγητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανεργία, η οποία παραμένει κοντά στο 10% πλήττοντας έτσι την εμπιστοσύνη και την κατανάλωση σε μεγάλο μέρος της οικονομίας. Για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο καθηγητής, τότε θα πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό τουλάχιστον 3%. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της οικονομίας είναι ο αποπληθωρισμός. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% το Σεπτέμβριο, από 0,3% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης