Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Η Ελλάδα δε θα πρέπει να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων

Commerzbank: Η Ελλάδα δε θα πρέπει να παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων
Αντίθετη στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του πακέτου στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ πέραν των τριών ετών, δηλώνει η  Commerzbank, δια στόματος του επικεφαλής οικονομολόγου της Γιοργκ Κρέμερ, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη παράταση μπορεί να οδηγήσει σε μία συνεχή εξάρτηση της Ελλάδας από την ξένη βοήθεια.
Σε συνέντευξη του στο δίκτυο  Deutsche Welle, ο Κρέμερ δε δίστασε να χαρακτηρίσει αρνητική την εξέλιξη της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, επισημαίνοντας ότι  δε θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, καθώς θα είχε την εικόνα μιας εξαρτημένης χώρας.
Το στέλεχος ωστόσο της Commerzbank, χωρίς να παραλείπει να δώσει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος, επισήμανε ότι τα 110 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης δεν θα επαρκέσουν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας και ότι θα απαιτηθεί πιθανότατα ένα εναλλακτικό σχέδιο. Μάλιστα, θεωρεί ότι θα ήταν “τρομακτικό” η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, καθώς οι επενδυτές θα φοβόντουσαν ότι ίσως και η Ιρλανδία ή Πορτογαλία δεν θα ήταν σύντομα σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, ο  Κρέμερ θεωρεί ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τις οικονομίες τους προκειμένου να αυξηθεί και η παραγωγικότητα τους και να ενισχυθεί και η ανταγωνιστικότητα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης