Ο Medvedev πιστεύει ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ κρύβει περισσότερους κινδύνους από μια σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας
Ο Medvedev πιστεύει ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ κρύβει περισσότερους κινδύνους από μια σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
«Ο Kissinger ζητά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», έγραψε ο Medvedev στον λογαριασμό του στο Telegram την Πέμπτη (18/5/2023).
«Αλήθεια, θα κλείσει τα 100 σε 10 ημέρες.
Συναντήθηκε και με τον Brezhnev.
Ωστόσο, εδώ κάνει μεγάλο λάθος.
Υποστηρίζει ότι μια σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα είναι η κύρια απειλή για την ανθρωπότητα.
Πάντα πίστευα ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι άμεσες και προφανείς απειλές, και όχι οι υποθετικές, για να εκτιμηθεί σωστά η κατάσταση»,σημείωσε ο Medvedev.
Γιατί η Ουκρανία είναι μεγαλύτερη απειλή
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας εξήγησε λεπτομερώς γιατί η υποθετική ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την ανθρωπότητα.
Τόνισε ότι το ΝΑΤΟ διεξάγει ήδη έναν υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία και «το ουκρανικό εθνικιστικό καθεστώς δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη», πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα «θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό με όλα τα δυνατά μέσα.
«Τότε θα δείτε το Άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον να ενεργοποιείται (σύμφωνα με το άρθρο, μια επίθεση σε ένα από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θεωρείται επίθεση εναντίον όλων των χωρών-μελών της συμμαχίας)», προειδοποίησε.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο και σε όσους πλησιάζουν τα 100
Ο Medvedev τόνισε ότι «οι λεπτές σκέψεις για την πρόληψη υπαρξιακών απειλών δεν λειτουργούν κατά τη διάρκεια αιματηρών συγκρούσεων.
Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο ακόμη και σε όσους πλησιάζουν τα εκατό χρόνια τους», πρόσθεσε.
Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στον Economist, ο Kissinger εξέφρασε την άποψη, πως η Ουκρανία θα πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ γιατί αυτό, όπως υποστηρίζει, θα είναι προς το συμφέρον τόσο του Κιέβου όσο και της Μόσχας και θα χρησιμεύσει ως διασφάλιση έναντι μελλοντικών προσπαθειών της ουκρανικής ηγεσίας για επίλυση εδαφικών διαφορών με στρατιωτικά μέσα.
Στην πραγματικότητα, ο Kissinger άλλαξε την άποψή του για την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Εξήγησε ότι είναι υπέρ της αποφυγής μιας κατάστασης στην οποία η Ουκρανία θα γίνει ένα αδέσμευτο ουδέτερο κράτος.
Ταυτόχρονα, ο Kissinger λέει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα αποτελούν την κύρια απειλή για την ειρήνη και την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου γένους, καθώς έχουν χαράξει μια πορεία προς μια σύγκρουση μεταξύ τους και πρέπει να αναγνωρίσουν αυτό το γεγονός.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών