Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έχουμε πει στους Ουκρανούς να μην επιτίθενται στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα

ΗΠΑ: Έχουμε πει στους Ουκρανούς να μην επιτίθενται στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα
Μας έχουν δώσει εγγυήσεις για αυτό επισήμανε ο John Kirby σύμβουλος του Λευκού Οίκου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η κυβέρνηση Biden έχει καταστήσει σαφές στους Ουκρανούς πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αμερικανικά όπλα και αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε περίπτωση που αποφασίσουν να επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος διατύπωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
Σε δηλώσεις του στο CNN και με αφορμή την επίθεση στην ρωσική επαρχία Belgorod, όπου μια ομάδα Ουκρανών μαχητών φέρεται να χρησιμοποίησε τα αμερικανικά οχήματα Humvee αλλά και αμερικανικής κατασκευής όπλα, ο Kirby υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το Κίεβο πως δεν θα χρησιμοποιούσουν όπλα και μέσα που τους έχουν προμηθεύσει.

Όπλα για την υπεράσπιση της Ουκρανίας

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις αναφορές ότι αγόρασαν στην ανοιχτή αγορά τα αμερικανικά οχήματα.
Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι καταστήσαμε σαφές στους Ουκρανούς ότι δεν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός αμερικάνικης κατασκευής ή που τους τον προμήθευσαν οι ΗΠΑ για να επιτεθούν στη Ρωσία.
Τους προμηθεύουμε με πολύ εξοπλισμό και όπλα - με μέσα, εκπαίδευση, δυνατότητες συμπεριλαμβανομένων οπλικών συστημάτων -, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να υπερασπιστούν τη γη της Ουκρανίας.
Θα το πω ξανά: τους το έχουμε καταστήσει σαφές» υπογράμμισε ο Kirby, αναφέροντας πως η αμερικανική πλευρά έχει συζητήσει το θέμα αυτό με Ουκρανούς εκπροσώπους πριν λίγες ημέρες.

Μας έδωσαν εγγυήσεις

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, δεν έγινε λόγος για πιθανές συνέπειες στην Ουκρανία.
Ήταν απλώς μια επιβεβαίωση αυτού για το οποίο είχαμε μιλήσει νωρίτερα.
Δεν θέλουμε να δούμε εξοπλισμό που παρέχεται από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιείται για επίθεση σε ρωσικό έδαφος.
Το κατάλαβαν και έλαβαν υπόψη τις ανησυχίες μας.
Μας έδωσαν εγγυήσεις ότι δεν θα το έκαναν» υποστήριξε ο Kirby.

Η επίθεση στο Belgorod

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαΐου, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθε στο ρωσικό έδαφος της περιοχής Graivoronsky, στο Belgorod. Από τις επιθετικές επιχειρήσεις, 13 άμαχοι τραυματίστηκαν και ένα άτομο έχασε τη ζωή του.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι στις 23 Μαΐου ότι οι σαμποτέρ είχαν ηττηθεί και ότι είχαν χάσει πάνω από 70 μαχητές, 4 θωρακισμένα οχήματα μάχης και 5 φορτηγά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης