Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 η διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών (πηγές)

Γερμανία: Στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 η διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών (πηγές)
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2013 θα διεξαχθούν οι εθνικές ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ, σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους έχουν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούν ούτε να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε να προσβλέπουν στη στήριξη των σημερινών τους κυβερνητικών εταίρων, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern, οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν το 37% στην πρόθεση ψήφου, τη στιγμή που οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν μόλις 4% και μένουν εκτός Βουλής (το όριο για την είσοδο στη Βουλή υπάρχει είναι το 5%).
Την ίδια στιγμή, όμως ούτε οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι συγκεντρώνουν το 26% στην πρόθεση ψήφου, μπορούν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα των Πράσινων, των οποίων το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Το κόμμα της Αριστεράς συγκεντρώνει το 8% ενώ το κόμμα των Πειρατών με 4% μένει εκτός Βουλής.
Εάν αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και στην κάλπη, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια κυβέρνηση συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης