Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η oυκρανική αντεπίθεση θα επιτρέψει την ανακατάληψη από τη Ρωσία στρατηγικών εδαφών

ΗΠΑ: Η oυκρανική αντεπίθεση θα επιτρέψει την ανακατάληψη από τη Ρωσία στρατηγικών εδαφών
«Είμαστε βέβαιοι ότι η αντεπίθεση θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακαταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία», δήλωσε ο Jake Sullivan
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι μια πιθανή επιτυχής αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα επιτρέψει στο Κίεβο να καταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη που βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο Jake Sullivan, βοηθός του Αμερικανού ηγέτη για την εθνική ασφάλεια, τη Κυριακή 4 Ιουνίου 2023.
«Είμαστε βέβαιοι ότι η αντεπίθεση θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακαταλάβει στρατηγικά σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία», δήλωσε ο Sullivan σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν εξήγησε σε ποιες συγκεκριμένες περιοχές αναφερόταν.
Επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να βοηθήσει το Κίεβο να σημειώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδο στο πεδίο της μάχης ώστε να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή θέση στο μελλοντικό τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
«Είμαστε σίγουροι ότι οι Ουκρανοί θα πετύχουν σε αυτή την αντεπίθεση», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham (, ο οποίος επισκέφθηκε προηγουμένως το Κίεβο, ανέφερε ότι ο Zelensky του είχε παράσχει μια «λεπτομερή ανάλυση» των στρατιωτικών σχεδίων της Ουκρανίας για μια αντεπίθεση.
Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες θα φανεί «μια μάλλον εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης από την πλευρά των Ουκρανών».
Ο γερουσιαστής ισχυρίζεται επίσης ότι τα πλήγματα, τα οποία αποδυναμώνουν τη ρωσική άμυνα, φέρεται να έχουν ήδη ξεκινήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης