Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για την Wall εν μέσω των προσδοκιών για το fiscal cliff - Σε ελεύθερη πτώση το ADR της ΕΤΕ

Κέρδη για την Wall εν μέσω των προσδοκιών για το fiscal cliff - Σε ελεύθερη πτώση  το ADR της ΕΤΕ
Θετικά πρόσημα κατέγραψε σήμερα η Wall λόγω των προσδοκιών για θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff των ΗΠΑ.
Παράλληλα, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο ενεργειακός κλάδος.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε στις 12.985 μονάδες, αυξημένος κατά +0,83%. Ο S&P 500 τερμάτισε στο +0,79% και στις 1.410 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +0,81% στις 2.992 μονάδες.
Βουτιά -8,17%, στα 1,91 δολάρια, κατέγραψε το ADR της Εθνικής. Στα 1,86 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 1,93 δολάρια το υψηλό.
Νωρίτερα, την αισιοδοξία του για ευτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του fiscal cliff εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, ευελπιστώντας να επιτευχθεί συμφωνία πριν τα Χριστούγεννα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε την πεποίθησή του για οριστική συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, ενώ παράλληλα διέτεινε ότι ασκεί πίεση ώστε να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στην φορολογία των μεσαίων εισοδημάτων.
Παράλληλα, ο κ. Obama επίκειται να συναντηθεί αύριο με τον αντίπαλό του στις προηγούμενες εκλογές, M. Romney.
Παράλληλα, με μετριοπαθείς ρυθμούς συνεχίζει να αναπτύσσεται η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Φαιάς Βίβλου (Beige Book) της Fed που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το Beige Book, οι δημοσιονομικής φύσεως ανησυχίες στις ΗΠΑ έχουν αυξημένο αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία της βιομηχανικής παραγωγής.
Η πλειοψηφία των στοιχείων των 12 περιφερειακών Fed καταδεικνύει σημαντική επιβράδυνση του κλάδου της μεταποίησης, σε βαθμό μάλιστα τόσο μεγάλο που δεν αναμενόταν από τους παράγοντες της αγοράς.
Όσο για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας, η Fed διαπιστώνει μόλις οριακή βελτίωση των συνθηκών.
Την ίδια ώρα, πτώση κατά 347.000 βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τo αμερικανικό Υπ. Ενέργειας. Ωστόσο, οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει άνοδο των αποθεμάτων κατά 350.000 βαρέλια. Στο μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,875 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να εκτιμούν άνοδο κατά 0,9 εκατ. βαρέλια.
Επίσης, κατά 0,3% συρρικνώθηκαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ των Οκτώβριο, έπειτα από το καταστροφικό «πέρασμα» του τυφώνα Sandy.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 369.000, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν πτώση κατά 389.000. Η συρρίκνωση ήταν μεγαλύτερη στις βορειοανατολικές πολιτείες, όπου ο αντίκτυπος του τυφώνα Sandy ήταν εντονότερος. Ωστόσο,  σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο, καθώς αυξήθηκαν κατά 17,2%.
Τέλος, την πεποίθηση πως η Fed θα διατηρήσει τα μηδενικά επιτόκια της, έως ότου το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ περιοριστεί στο 6,5%, εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Εvans.
Παράλληλα, κατέστη αναγκαία την παράταση των αγορών των περιουσιακών στοιχείων κατά 6 μήνες με 1 έτος.
Από την πλευρά του, το έτερο μέλος του Δ.Σ., Tarullo  χαρακτήρισε απαραίτητη την λήψη κανόνων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις από τις ξένες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης