Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η οδηγία της Δύσης σε Ουκρανούς «Σκοτώστε όσο πιο πολλούς Ρώσους μπορείτε»… και η σκληρή πραγματικότητα

Η οδηγία της Δύσης σε Ουκρανούς «Σκοτώστε όσο πιο πολλούς Ρώσους μπορείτε»… και η σκληρή πραγματικότητα
Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους αναφέρουν οι New York Times
Σχετικά Άρθρα
Οδηγία να σκοτώσουν όσο πιο πολλούς Ρώσους μπορούν έλαβαν από τη Δύση οι Ουκρανοί όπως αποκαλύπτει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Oleksiy Reznikov.
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό Foreign Affairs ο Reznikov λέει ότι η Δύση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας ως απάντηση στο αίτημα του Κιέβου για βοήθεια, τους κάλεσε να σκοτώσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς Ρώσους.
«Ρωτήσαμε: Μπορούμε να έχουμε Stinger;
Μας απάντησαν: Όχι, σκάψτε χαρακώματα και σκοτώστε όσους περισσότερους Ρώσους μπορείτε, πριν τελειώσει όλη η υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο Reznikov.
Η Ρωσία έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη Δύση, και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ ότι κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για τη διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Πρόσφατα ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Nikolai Patrushev είχε αναφέρει ότι η Ουκρανία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία, ήταν έτοιμη να επιλύσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε λόγω της πίεσης που δέχθηκε από τις ΗΠΑ.

Μεγάλες απώλειες

Για μεγάλες απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους κάνουν λόγο οι New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουκρανία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν επίσημο απολογισμό των θυμάτων και των απωλειών της, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις στα ρωσικά χαρακώματα, στα ναρκοπέδια και σε θέσεις πυροβολικού έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στις δυνάμεις.
Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως απώλειες υπάρχουν τόσο στο δυναμικό της σε στρατιώτες όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό και ιδιαίτερα σε αυτόν που έχουν μεταφέρει οι Σύμμαχοι στο Κίεβο.
Επιπλέον, αναφέρεται πως δεν παρατηρείται κάποια σοβαρή ζημιά στις ρωσικές αμυντικές θέσεις.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει αποκρούσει όλες τις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι Ουκρανοί από τις 4 Ιουνίου, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 3.715 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης