Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα... παράπονα Prigozhin για τον Putin - «Οι μαχητές μου ακόμη περιμένουν τα μετάλλια»

Τα... παράπονα Prigozhin για τον Putin - «Οι μαχητές μου ακόμη περιμένουν τα μετάλλια»
Ο επικεφαλής της Wagner λέει ότι οι μαχητές του δεν έχουν λάβει ακόμα τα μετάλλια που τους υποσχέθηκε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος τα παράπονα του επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner Yevgeny Prighozhin για τη ρωσική ηγεσία. 

Ο Prighozhin παραπονέθηκε σήμερα ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές του δεν έχουν λάβει ακόμα τα μετάλλια που τους υποσχέθηκε ο πρόεδρος Vladimir Putin για τον ρόλο τους στην πλέον αιματηρή μάχη του ουκρανικού πολέμου, σε ένα ακόμα επεισόδιο στη διαμάχη του με υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού στρατού.
Η οργάνωση μισθοφόρων Wagner του Prighozhin αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση στην ανατολική πόλη Bakhmut που καταλήφθηκε τον περασμένο μήνα από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από εννέα μήνες συγκρούσεων.
Ο Putin συνεχάρη τη Wagner και τον ρωσικό στρατό τότε και δήλωσε ότι όλοι εκείνοι που διακρίθηκαν θα λάβουν μετάλλια.
Ωστόσο ο Prighozhin, που έχει δημοσίως κατηγορήσει το υπουργείο Άμυνας και την ηγεσία του για ανικανότητα και αποτυχία να εφοδιάσει επαρκώς τις δυνάμεις του, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους άνδρες του δεν έχουν βραβευθεί.
«Από τα κρατικά βραβεία για το Bakhmut, μόνο το αστέρι Ήρωας της Ρωσίας έχει παραληφθεί.
Τίποτα δεν έχει απονεμηθεί στους μαχητές, στους περισσότερους από τους μαχητές.
Οι κατάλογοι βρίσκονται στο υπουργείο Άμυνας», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, γίνεται φασαρία για την υπογραφή των βραβείων. Όλοι έχουν ήδη ξεχάσει ότι πολέμησαν και πέθαναν εκεί», πρόσθεσε, κατηγορώντας τους στρατηγούς ότι αντ’ αυτού «στόλισαν τον εαυτό τους με μπιχλιμπίδια».
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην κριτική του από το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αγνοήσει τις καταγγελίες που έχει κάνει ο Prighozhin δημοσίως.
Το ξέσπασμά του έρχεται ενώ συνεχίζεται η διαμάχη με το υπουργείο Άμυνας για την εντολή που δόθηκε ούτως ώστε οι μισθοφορικές οργανώσεις, όπως είναι η δική του, να υπογράψουν επίσημα συμβόλαια με το υπουργείο πριν από την 1η Ιουλίου.
Ο επικεφαλής της Wagner αρχικά αρνήθηκε να υπογράψει κάτι και έχει έκτοτε δηλώσει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ότι ο ίδιος προτείνει ένα εναλλακτικό συμβόλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης